Grillimakkara pitää pintansa suomalaisten kesäherkkuna – älä laita makkaraa grilliin suoraan jääkaapista

Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä. (Kuvituskuva Lihatiedotus)

Juhannusviikolla grillimakkaraa toimitetaan kauppoihin noin 1,5 miljoonaa kiloa.

RUOKA Makkara on suomalaisten kesänvieton ykkösherkku. Hieman yli puolet vuoden grillimakkaroiden myynnistä kertyy perinteisesti kesäkaudella touko-elokuussa.

Grillimakkara pitää pintansa myös suomalaisten juhannusherkkuna. Juhannusviikolla kauppoihin toimitetaan noin 1,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita.

Lihatiedotusyhdistyksen mukaan vuonna 2021 suomalaiset söivät noin 20 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Tämä tarkoittaa, että grillimakkaroita kulutettiin noin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Kulutus pysyi vuoden 2020 tasolla.

Kotimaisesta lihasta valmistettuja grillimakkaroita on saatavilla moneen makuun. Useissa makkaroissa lihaa on jopa 90 prosenttia ja makumaailmasta löytyy vaihtoehtoja niin tulisen, juustoisen kuin yrttisenkin makkaran ystäville.

Makkaraa ei kannata laittaa grilliin suoraan jääkaapista. Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta. Parhaan lopputuloksen saa paistamalla makkaraa keskilämmöllä rauhassa, ettei makkara pala.

Lue myös: Kesähelteellä valmistuu terveellinen ja kevyt kala grillissä – näillä vinkeillä onnistut!

Kommentoi Facebookissa