Hamilton siirsi F1-mestaruusjuhlia

Lewis Hamilton juhli Meksikon osakilpailun jälkeen, mutta kuka juhlii kauden päätyttyä? (Kuva AOP)

Tunteet kävivät kuumina Meksikon osakilpailussa.

FORMULA 1 Paalupaikalta kisaan lähtenyt Lewis Hamilton voitti F1:n Meksikon osakilpailun. Asetelma ennen kisaa oli seuraava: mikäli kuskien MM-sarjaa johtava Nico Rosberg voittaa ja Hamilton jää joko kymmenenneksi tai kokonaan pisteittä, varmistaa Rosberg uransa ensimmäisen F1-mestaruuden. Nyt kaksikon ero kaventui 19 pisteeseen Rosbergin noustua osakilpailun hopeakorokkeelle.

Mestaruustaiston takana tunteet kävivät kuumina. Sebastian Vettel luuli renkaansa puhjenneen jo ensimmäisellä kierroksella, kun Felipe Massa tökkäsi Ferrarin saksalaiskuskia. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan mies pystyi jatkamaan kisaa normaalisti.

Tiukkojen vaiheiden jälkeen kolme kierrosta ennen maalia Vettel on ohittamassa Red Bullin Max Verstappenia, joka ajautuu tilanteessa nurmikolle. Hollantilainen pääsee kuitenkin Vettelin edelle oikaisemalla ja tätä MM-sarjan nelosen on vaikeaa sulattaa edes kilpailun tauottua. Lopussa Vettel muuttaa vielä ajolinjaansa Daniel Ricciardon pyrkiessä hänestä ohi.

Kolmantena ruutulipulle kiitänyt Verstappen sai oikaisustaan viiden sekunnin aikasakon, mikä pudotti hänet palkintokorokkeelta. Kolmossijaansa juhlinut Vettel puolestaan tuomittiin palkintoseremonioiden jälkeen kymmenen sekunnin aikasakkoon ajolinjansa muuttamisesta. Näin ollen Hamiltonin ja Rosbergin takana kolmanneksi nousi Ricciardo, neljäs Verstappen, viides Vettel ja kuudentena Kimi Räikkönen.

Formula 1 -kautta on jäljellä enää kahden Grand Prix:n verran. Mercedes on jo varmistanut tallien mestaruuden, mutta sen kuskit Rosberg ja Hamilton kilpailevat kirkkaimmasta pokaalista kuljettajien puolella. Seuraavaksi ajetaan Brasilian GP 13. marraskuuta.

F1-kauden tilanne 31.10.2016

  • 1. Nico Rosberg, Mercedes 349 pistettä
  • 2. Lewis Hamilton, Mercedes 330 pistettä
  • 3. Daniel Ricciardo, Red Bull Racing 239 pistettä
    ——
  • 5. Kimi Räikkönen, Ferrari 178 pistettä
  • 8. Valtteri Bottas, Williams 85 pistettä

Kommentoi Facebookissa