”Hampaankoloon jäi” – MM-kisoihin paluun tehnyt Hannu Manninen tähtää olympialaisiin

– Hyvän tuloksen tekeminen Lahdessa oli lähellä. Erityisesti joukkuekisassa podium oli mahdollinen, Hannu Manninen toteaa.

– Hyvän tuloksen tekeminen Lahdessa oli lähellä. Erityisesti joukkuekisassa podium oli mahdollinen, Hannu Manninen toteaa. (Kuva AOP)

Yhdistetyn ikoni jatkaa uraansa ensi vuoteen ja kohti Korean PyeongChangia.

YHDISTETTY Vuosi sitten keväällä Hannu Manninen osallistui yhdistetyn SM-kisoihin Taivalkoskella, mikä sytytti halun kilpailla jälleen kansainvälisellä huipulla – kuuden vuoden tauon jälkeen. Lopullinen päätös uran jatkumisesta syntyi kuitenkin vasta syksyllä noin puoli vuotta ennen kauden päätavoitetta, Lahden MM-kisoja.

Vuoden 2018 olympialaisten alkuun on nyt aikaa 315 päivää. Valmistautuminen kisoihin voi alkaa heti. Tilanne on erilainen suhteessa koti-MM-kisoihin.

– Valmistautuminen Lahden MM-kisoihin oli aika lyhyt. Siihen nähden tuloksellisesti meni hyvin, eikä kovin pettynyt voi tulokseenkaan olla, Manninen sanoo.

Lahden MM-kisastartit, henkilökohtainen suurmäen kilpailu – sijaluku 24 – sekä joukkuekilpailun sijoitus viides, eivät kuitenkaan olleet Manniselta aivan nappisuorituksia.

– Hyvän tuloksen tekeminen Lahdessa oli lähellä, hampaankoloon siis jäi. Erityisesti joukkuekisassa podium oli mahdollinen. Kyllä ajatus ensi vuoden olympialaisten joukkuekisasta tuli mieleen ja houkuttaa paljon katsoa se kortti, jatkaa Manninen.

Hannu Mannisen paluu yhdistetyn maailmancupiin ja MM-kisoihin palkittiin Kansainvälisen hiihtoliiton yhdistetyn yhteisössä Vuoden Comeback -palkinnolla.
Hannu Mannisen paluu yhdistetyn maailmancupiin ja MM-kisoihin palkittiin Kansainvälisen hiihtoliiton yhdistetyn yhteisössä Vuoden Comeback -palkinnolla. (Kuva SHL/Teemu Moisio)

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen on luonnollisesti mielissään Hannu Mannisen päätöksestä. Lajin konkarin tuoma henkinen tuki joukkueelle oli aistittavissa jo MM-kisavuonna.

– Hannun jatko on mahtava uutinen lajille. Hän on tärkeä osa joukkuetta olympiavuonna; nuoret pojat saavat henkisen johtajan ja esimerkin tuekseen. Tiedän Hannun lähtevän olympiakauteen huomattavasti korkeammalta tasolta kuin edelliseen. Tämä on yksi merkittävimmistä askelista, minkä avulla pystymme joukkueena taistelemaan mitalista PyeongChangissa, Kukkonen sanoo.

Hannu Mannisen paluu yhdistetyn maailmancupiin ja MM-kisoihin palkittiin Kansainvälisen hiihtoliiton yhdistetyn yhteisössä Vuoden Comeback -palkinnolla. Manninen sai palkinnoksi osallistumisoikeuden yhteen triathlonin Ironman-kilpailuun. Yhdistetyn lajiharjoittelu on kuitenkin jo keväästä lähtien Mannisella tärkeimpänä.

– Kyllä triathlon jää nyt sivulajiksi, mutta aikomukseni on osallistua johonkin Ironmaniin Keski-Euroopassa. Myös joku kilpailu kotimaassa kiinnostaa, mutta en ole vielä ehtinyt tutustua aikatauluihin.

Aikataulut ja ajankäytön hallinta ovat Manniselle tuttuja viime syksyn paluupäätöksestä lähtien.

– Pohdimme kotona, miten jatkamispäätös vaikuttaa arkeen ja totesimme, että arki tulisi olemaan hyvin samanlaista kuin tähänkin saakka viime syksystä lähtien. Yhdessä päätös siis syntyi, lopettaa Manninen.

Hannu Manninen osallistui viime kilpailukaudella kolmeen maailmancupin kilpailuun, yhdestä hän karsiutui. Kauden parhaaseen tulokseen Manninen päätyi Lahdessa 7.1.2017 ollen sijalla 18 ja maailmancupin pisteillä. MM-kisoissa Manninen osallistui henkilökohtaiseen suurmäen kisaan sekä joukkuekilpailuun. Manniselle on kertynyt MM-kisastartteja yhteensä 21.

Kommentoi Facebookissa