Harkimoiden dynastialla tuskin tulevaisuutta Jokereissa

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Hjallis Harkimo ja Joel Harkimo ovat kiistäneet väitteet, että olisivat mukana Jokereiden SM-liigaprojektissa.

JÄÄKIEKKO Venäläisrahoitteisesta KHL:stä Ukrainan sodan myötä poistunut Jokerit on Suomen puhutuin jääkiekkoseura, vaikka tulevalla kaudella seuralla ei ole edustusjoukkuetta miesten sarjassa. Syynä ovat hurjat juonenkäänteet seuran SM-liigaoperaatioissa Kurreineen, Harkimoineen ja Selänteineen.

Teemu Selänteen tähdittämä Nauravat Narrit-ryhmittymä ei saanut Jokerit ry:ltä mahdollisuutta pyörittää Jokereiden SM-liigaseuraa. Jokereiden oikeudet omistava Jokerit ry sai paremman tarjouksen toiselta taholta, joka olisi valmis maksamaan kipurahoja Jokereista pakon edessä luopuvalle edustusoikeuksia sopimuksen kautta yhä hallinnoivalle Jari Kurrillekin.

Jokereiden taustaryhmä saattaa tulla julkisuuteen jo tällä viikolla. Samalla saadaan vastaus siihen, toimiiko Hjallis Harkimon poika Joel Harkimo seuran keulahahmona, kuten on huhuttu.

Keväällä 2019 Jokerit Kurrille myynyt Hjallis kiisti väitteet roolistaan Jokereissa heti tuoreeltaan. Myös nuorempi Harkimo Joel katkoi huhuilta siipiä Twitter-tilillään.

– Väitteet että olen keulakuva yhtään missään eivät pidä paikkaansa. Olen kiinnostunut rakastamani seuran tulevaisuudesta kuten kaikki joilla on Jokeri-sydän, Joel Harkimo kirjoitti.

Harkimoiden dynastiaa ei SM-liigassa tietenkään katsota hyvällä. Veihän Hjallis Harkimo Jokerit 2014 KHL:ään, mitä hän ei ole saanut SM-liigassa anteeksi, eikä tule saamaan.

Hjallis Harkimo pelasti KHL-kaupoillaan itsensä taloudelliselta kurimukselta. Samalla hän aiheutti SM-liigalle taloudellisia menetyksiä.

Yleistä inhoa Hjalliksen ympärillä lisää, että KHL on ollut osana Vladimir Putinin vallan imagonrakennusta. Tästä Hjallis oli kyllä tietoinen kesällä 2013, kun kaupat teki. Silloin Venäjä ei vielä ollut ryöstänyt Krimin niemimaata Ukrainalta, mutta Venäjän autoritäärinen kehitys oli jo havaittavissa.

Jokerit toi KHL-vuosinaan Suomeen paljon verotuloja, mutta Putinin hallinto näytti myös todelliset kasvonsa viime helmikuussa Venäjän aloitettua raakalaismaiset sotatoimensa Ukrainassa. Samalla Putin veti KHL:n pr-hyödyn kerralla pöntöstä alas.

Viimeistään Ukrainan sodan myötä on selviö, ettei KHL:n kanssa veljeilleellä Hjallis Harkimolla voi olla enää mitään roolia suomalaisessa pääsarjajääkiekossa. Hjallis on toki kiistänyt olevansa mukana Jokereiden uudessa projektissa, mutta luotettavien lähteiden mukaan hän olisi toiminut taustalla keräämässä rahoitusta.

Joel Harkimo on ollut vahvasti sidoksissa isänsä bisneksissä. Hjallis ja Joel ovat myös puoluetovereita Liike Nytistä, jonka ainoa kansanedustaja Hjallis on.

Mikäli Jokerit hakisi liigalisenssiä Joel Harkimo keulahahmonaan, olisi todennäköistä, ettei hakemusta hyväksytä. Monessa SM-liigaseurassa Harkimoihin suhtaudutaan lievästi sanottuna nuivasti.

Keskiviikkona iltapäivällä Jokerit ry julkaisi tiedotteen, jossa kiisti Hjallis Harkimon olevan mukana toiminnassa:

Helsingin Jokerien edustusjoukkueen paluuta suomalaiseen sarjajääkiekkoiluun johtaa uusi taustayhtiö, jonka osaomistajana on Jokerien juniorikiekkoilua pyörittävä Helsingin Jokerit Ry.

Jokerit-tavaramerkin omistaa Helsingin Jokerit Ry ja se on luovuttanut sen uudelle taustayhtiölle hallinnoitavaksi pitkällä sopimuksella. Jari Kurrilla ei ole mitään roolia uudessa taustayhtiössä.

Samalla Helsingin Jokerit Ry haluaa myös oikoa huhun, jonka mukaan Harry Harkimo olisi jollain tavalla uuden taustayhtiön takana. Harry Harkimolla ei myöskään ole mitään roolia uudessa taustayhtiössä.

Taustayhtiön muista takana olevista tahoista ja rahoittajista Helsingin Jokerit Ry ei puhu vielä julkisuuteen, koska asiaa koskevat neuvottelut ovat vielä kesken. Toivommekin työrauhaa projektillemme, jonka päämääränä on palauttaa Jokerit suomalaiseen sarjajääkiekkoiluun kaudelle 2023–24. Tiedotamme lisää projektista ja taustayhtiöstä, kun tiedotettavaa on.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Hjallis Harkimon työn nolo loppu – logot revittiin areenan seinistä

Kommentoi Facebookissa