Hätäkeskus saa automaattisesti avuntarvitsijan sijaintitiedot 112 Suomi -sovelluksella

Hätänumeropäivänä kannustetaan ihmisiä lataamaan 112 Suomi -sovellus puhelimeen.

Hätänumeropäivänä kannustetaan ihmisiä lataamaan 112 Suomi -sovellus puhelimeen. (Kuva Fotolia)

Valtakunnallisena 112-päivänä puhutaan yli 100 tapahtumassa arjen turvallisuudesta.

TURVALLISUUS Valtakunnallista 112-päivää vietetään 11. helmikuuta jo 21. kerran. Tänä vuonna kampanjan keskiössä on lasten turvallisuus. Päivää vietetään koko Euroopan unionin alueella. Suomessa järjestäjiä ovat sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Hätäkeskuslaitos, Rajavartiolaitos, poliisi ja pelastuslaitokset.

Hätänumeropäivän tarkoituksena on herätellä jokaista suomalaista miettimään, miten kukin voi tehdä omasta ja läheistensä arjesta turvallisempaa. Kampanjassa halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn.

112-päivä muistuttaa myös hätänumerosta ja sen oikeasta käytöstä. Vanhempien kannattaa harjoitella lapsen kanssa hätänumeroon 112 soittamista. Kotona tai koulumatkalla sattuvassa hätätilanteessa lapsi saattaa olla yksin ja joutua toimimaan nopeasti.

Hätänumeropäivänä kannustetaan ihmisiä lataamaan 112 Suomi -sovellus puhelimeen. Sovelluksen kautta soitetusta puhelusta hätäkeskus saa automaattisesti avuntarvitsijan sijaintitiedon ja apu saadaan matkaan nopeammin. Näin avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu.

112-päivä jalkautuu kautta maan, kun paikalliset turvallisuustoimijat järjestävät tapahtumia ympäri Suomen. Tänä vuonna järjestetään yli 100 paikallistapahtumaa.

Esimerkiksi Tuurissa järjestetään sammutusnäytöksiä ja kolariauton leikkausta, ja Rautilassa lapsilla on mahdollisuus kokeilla savusukellusrataa. Turun tapahtumassa järjestetään alkusammutusharjoituksia ja ensiavun pikakoulutuksia, paikalla on myös mahdollisuus tavata pelastuskoiria. Tampereella voi kokeilla harjoitus-adrenaliini-injektorilla, miten ensiapua annetaan hengenvaaralliseen anafylaktiseen allergiareaktioon.

Vaasan moniviranomaistapahtumaan tervehdyksen tuo myös sisäministeri Paula Risikko.

Valtakunnallinen 112-päivä

Euroopan komissio yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa on julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi. 112-päivänä puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudestaan. Päivää vietetään koko Euroopan unionin alueella. Suomessa järjestäjiä ovat sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Hätäkeskuslaitos, Rajavartiolaitos, poliisi ja pelastuslaitokset. Teemapäivää on Suomessa vietetty jo vuodesta 1997.

Kaikki tapahtumat löytyvät osoitteesta http://112paiva.info/tapahtumat/

Kommentoi Facebookissa