Hätäviesti matkustaja-alukselta – helikopterit, laivat ja partioveneet eivät löytäneet mereen pudonnutta

Silja Serenadelta lähetetyn hätäviestin mukaan ihminen oli joutunut veden varaan Itämerellä.

Silja Serenadelta lähetetyn hätäviestin mukaan ihminen oli joutunut veden varaan Itämerellä. (Kuva Tallink Silja)

Sekä Silja Serenade että Baltic Queen saapuvat myöhässä Tukholmaan etsintätoimista johtuen.

ONNETTOMUUS Meripelastuskeskus Turku sai maanantaina yöllä klo 02.00 hätäviestin matkustaja-alus Silja Serenadelta, että ihminen oli joutunut veden varaan Itämerellä. Kyseessä oli niin sanottu MOB-tilanne eli Man Overboard, mies yli laidan.

Lähistöllä olleet kolme muuta matkustaja-alusta hälytettiin välittömästi etsimään henkilöä vedestä. Lisäksi paikalle hälytettiin meripelastuskopteri Ruotsista ja Suomesta sekä merivartioston partioveneet Kökarista ja Maarianhaminasta. Etsinnät lopetettiin tuloksettomina aamulla klo 5.45.

Tallink Silja tiedottaa, että Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenade saapuu tänään 13.11.2017 Tukholmaan kaksi tuntia myöhässä yöllisistä etsintä- ja pelastustoimista johtuen. Laiva saapuu tämän hetkisen arvion mukaan Tukholmaan klo 11.45 Ruotsin aikaa.

Myös Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queen osallistui etsintä- ja pelastusoperaatioon, ja saapuu Tukholmaan 1 tunti 5 minuuttia myöhässä. Molemmat laivat lähtevät illalla paluumatkalle normaalin aikataulunsa mukaisesti.

Kommentoi Facebookissa