Helikopterimiehistö löysi metsään kadonneen vanhuksen – drone paikansi vanhustentalosta poistuneen

Drone on ollut useasti apuna etsittäessä kadonneita henkilöitä maastosta. (Kuvituskuva Sami Hätönen/ Poliisi)

Poliisi kiittää kaikkia etsintöihin osallistuneita sekä etsinnöistä aktiivisesti tietoa jakaneita.

KADONNEET Pohjanmaan poliisi kertoo, että 83-vuotias marjastaja oli perjantai-illan aikana kadonnut hankalakulkuiseen metsään Kauhavan Pelkkikankaan alueella. Kadonnutta etsittiin usean poliisipartion toimesta.

Etsinnöissä käytettiin poliisikoiria ja polisiin lämpökameroilla varustettuja droneja. Myös Vapepan etsijät oli hälytetty etsintöihin mukaan. Lisäksi poliisi hälytti etsintöihin Rajavartiolaitoksen helikopterin. Rajavartiolaitoksen helikopterimiehistö löysi kadonneen metsästä makaamasta vähän ennen puolta yötä. Kadonnut löytyi hengissä ja olosuhteisiin nähden suhteellisen hyväkuntoisena.

Lounais-Suomen poliisi etsi puolestaan Kemiönsaaren Genbölessä kadonnutta 91-vuotiasta vanhusta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Etsitty löytyi lopulta hengissä.

Etsintään oli hälytetty useita poliisin partioita, poliisikoiria, vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä Puolustusvoimien sotilaspoliisin partio. Kadonnut henkilö oli poistunut vanhustentalosta klo 20 aikaan. Kadonnut löydettiin lopulta lämpökameralla varustetulla dronella maastosta, noin puolen kilometrin päästä.

Poliisi kiittää kaikkia etsintöihin osallistuneita, sekä etsinnöistä aktiivisesti tietoa jakaneita. Ilman apua olisi etsintä saattanut olla pitkä, ja olosuhteet huomioiden ei lopputulos olisi ollut onnellinen.

Lue myös: Metsään eksynyt vanhus löytyi – helikopterin miehistö paikallisti kadonneen suon reunalta

Kommentoi Facebookissa