Mies uhkasi hakata ex-puolisoaan vasaralla päähän – vältti vain niukasti vankeustuomion

Käräjäoikeuden mielestä kyseessä oli rajatapaus sen osalta, tulisiko rangaistuksena olla sakko vai vankeus. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies ilmestyi entisen puolisonsa oven taakse ja lateli uhkauksia myös puhelimessa.

TUOMIO Ulkomaalaistaustainen 38-vuotias mies uhkasi hakata ex-puolisonsa vasaralla sairaalakuntoon. Mies ei välittänyt siitä, että yhteiset lapset kuulivat uhkailut. Uhkailija vältti niukasti vankeustuomion. Hän selvisi 80 päiväsakon rangaistuksella.

Rikos tapahtui vuosi sitten Tampereella, kun mies ilmestyi entisen puolisonsa oven taakse ja huuteli sieltä uhkauksia. Mies uhkasi järjestää naisen sairaalakuntoon. Hän uhkasi hakata naista vasaralla päähän ja kertoi vainoavansa ex-puolisoa joka päivä.

Mies lateli uhkauksia myös puhelimessa. Nainen tallensi yhden puhelun. Siinä mies toistuvasti uhkaili vasaralla päähän hakkaamisella ja sairaalaan joutumisella. Pariskunnan yhteiset lapset kuulivat uhkaukset, mutta mies ei välittänyt asiasta.

Myös toinen nainen joutui miehen uhriksi. Tässä tapauksessa syyte tuli viestintärauhan rikkomisesta. Mies pommitti naista puheluissa ja sosiaalisessa mediassa. Viestit olivat loukkaavia. Nainen yritti estää lähestymiset some-alustoilla, mutta mies loi uusia vääriä käyttäjäprofiileja. Mies soitti lisäksi tuntemattomista numeroista useita kertoja päivässä ja osin yöaikaan.

Käräjäoikeuden tuomiossa todetaan, että miehen sosiaalisessa mediassa ja puhelimen välityksellä tekemä häirintä aiheutti naiselle huomattavaa häiriötä ja haittaa. Ahdistuksen takia nainen joutui turvautumaan lääkärin apuun. Käräjäoikeuden mielestä kyseessä oli rajatapaus sen osalta, tulisiko rangaistuksena olla sakko vai vankeus.

Oikeus päätyi sakkorangaistukseen. Tuomio oli 80 kappaletta kuuden euron päiväsakkoja, yhteensä 480 euroa. Toiselle uhrille mies määrättiin maksamaan 600 euroa korvausta kärsimyksestä. Maksettavaksi tuli myös muutama tuhat euroa oikeudenkäyntikuluja.

Lue myös: Pariskunta tekaisi väitteen raiskauksesta – miestä kiristettiin ja vapaus riistettiin

Kommentoi Facebookissa