Pariskunta tekaisi väitteen raiskauksesta – miestä kiristettiin ja vapaus riistettiin

Syytäjä vaatii pariskunnan miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta kiristyksestä ja vapaudenriistosta, naiselle ehdollista. (Kuvituskuva Fotolia)

Kiristyksen kohde oli pakotettu asunnon vessaan ja määrätty pysymään siellä.

KIRISTYS Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu nokialaiselle pariskunnalle syyte kiristyksestä ja vapaudenriistosta. Pariskunta yritti kavalalla teolla kiristää rahaa eräältä mieheltä.

Väitetty rikos tapahtui Nokialla viime vuoden marraskuussa. Eräässä asunnossa oli koolla kolmen hengen seurue – pariskunta ja muuan mies. Syyttäjän mukaan pariskunta väitti, että asianomistaja on varastanut heiltä rahaa. Seuraavaksi väitettiin, että mies on heille velkaa. Ensin mieheltä vaadittiin 50 euroa, sitten 500 euroa.

Vaatimusta tehostettiin uhkauksella, että miehestä tehdään rikosilmoitus raiskauksesta, ellei rahoja tipu. Näin myös toimittiin. Paikalle hälytettiin poliisit ja tekaistiin ilmoitus raiskauksesta. Jutun asianomistaja oli pakotettu asunnon vessaan ja määrätty pysymään siellä siihen asti, kunnes poliisi tulee. Poliisi löysi miehen vessasta.

Raiskausasia tutkittiin ja pariskunnan esittämä väite todettiin perättömäksi. Mitään raiskaukseen viittaavaa ei tutkinnassa ilmennyt.

Syytäjä vaatii pariskunnan miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta kiristyksestä ja vapaudenriistosta. Naiselle syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta. Tuomio jutussa annetaan myöhemmin.

Lue myös: Nainen yritettiin painostaa seurustelemaan – kidnappaus toi syytteen törkeästä vapaudenriistosta

Kommentoi Facebookissa