Nainen yritettiin painostaa seurustelemaan – kidnappaus toi syytteen törkeästä vapaudenriistosta

Törkeän vapaudenriiston lisäksi vastaajille luettiin melkoinen nippu muitakin syytteitä. (Kuvituskuva Fotolia)

Asianomistajalta otettiin pois pankkikortti, jotta hän ei pääse palaamaan takaisin kotiinsa.

VAPAUDENRIISTO Neljän miehen ja yhden naisen joukolle on Tampereella luettu syytteet muun muassa törkeästä vapaudenriistosta. Syytteen mukaan ryhmä oli pakottanut naisen autoon ja kuljettanut hänet väkisin Nastolaan.

Syytteessä kuvattu rikos tapahtui viime joulukuussa Virroilla. Neljän miehen porukka pakotti erään naisen autoon. Auton ovet lukittiin ja nainen vietiin vastoin tahtoaan erääseen asuntoon Nastolaan. Nastolassa asianomistajalta otettiin pois pankkikortti, jotta hän ei pääse palaamaan takaisin kotiinsa Virroille. Häntä estettiin myös soittamasta omaisilleen, joten hän ei pystynyt hälyttämään apua.

Syytteen mukaan yksi henkilöistä esti pistoolilla uhaten naista poistumasta asunnosta. Mies uhkasi ampua naista jalkaan, jos tämä yrittää paeta. Syytteen nimike on törkeä vapaudenriisto.

Syyttäjän mukaan naisen kidnappauksen syynä oli se, että häntä yritettiin painostaa aloittamaan seurustelusuhde erään syytetyn kanssa.

Törkeän vapaudenriiston lisäksi vastaajille luettiin melkoinen nippu muitakin syytteitä, kuten syytteet ajo-oikeudetta ajosta, ampuma-aserikoksesta ja pahoinpitelystä. Syyttäjä vaatii vastaajille ehdollisia vankeusrangaistuksia ja yhdelle sakkoa.

Lue myös: Ex-aviomiehelle kavala väijytys – naiselle tapon yrityksestä vuosia vankeutta

Kommentoi Facebookissa