Ex-aviomiehelle kavala väijytys – naiselle tapon yrityksestä vuosia vankeutta

Tapon yrityksestä tuomittu kolmikko määrättiin maksamaan uhrilleen korvauksia hieman yli 8800 euroa. (Kuvituskuva Fotolia)

Makuuhuoneessa piileskellyt toinen mies ponkaisi esiin ja alkoi hakata asianomistajaa pesäpallomailalla päähän.

TAPON YRITYS Parisuhdeongelmat kärjistyivät harvinaisen väkivaltaisiksi Tampereella viime tammikuussa. Eronneen pariskunnan ex-vaimo järjesti entiselle miehelleen kavalan väijytyksen uusien kumppaneidensa kanssa. Kolme henkilöä sai tapon yrityksestä vuosia vankeutta, eniten ex-vaimo, 5 vuotta 10 kuukautta.

Eronneella pariskunnalla on yhteisiä lapsia. Vanhemmilla oli riitoja, jotka koskivat lasten asioita. Kertomansa mukaan ex-vaimo kutsui miehen kotiinsa keskustellakseen tämän kanssa lasten asioista. Mies meni asunnolle luottaen siihen, ettei paikalla ole ylimääräisiä henkilöitä. Vaimo oli kuitenkin kutsunut paikalle kaksi kumppaniaan, vähän alle 30-vuotiaan miehen ja 30-vuotiaan naisen.

Kun mies oli saapunut asuntoon, ex-vaimon kaveri, kolmekymppinen nainen tuli sisään avaimilla. Hän oli odotellut asunnon ulkopuolella. Nainen kävi miestä rinnuksista kiinni ja aloitti riidan.

Ex-vaimon uusiin kumppaneihin lukeutunut mies piileskeli makuuhuoneessa. Hän oli varustautunut pesäpallomailalla. Kun rähinä olohuoneessa alkoi, makuuhuoneessa piileskelijä ponkaisi esiin ja alkoi hakata asianomistajaa pesäpallomailalla päähän.

Väkivallan uhri pääsi pakenemaan asunnosta porraskäytävään. Ex-vaimo oli hakenut keittiöstä veitsen, ja asunnon ovella hän ehti vielä puukottaa entistä miestään selkään.

Käräjäoikeuden päätöksessä todetaan, että kyseessä oli niin sanottu väijytys. Mies houkuteltiin paikalle, eikä asunnossa pitänyt olla muita kuin ex-vaimo. Siellä kuitenkin oli kaksi muuta. Iskut pesäpallomailalla päähän ja isku puukolla selkään olisivat käräjäoikeuden mielestä voineet aiheuttaa hengen menetyksen. Uhri kuitenkin säilyi elävien kirjoissa.

Syyttäjä syytti kolmea henkilöä murhan yrityksestä. Käräjäoikeus päätyi tapon yrityksen kannalle. Pisimmän tuomion sai ex-vaimo, 5 vuotta 10 kuukautta vankeutta. Vähän alle kolmekymppinen mies sai 5 vuotta ja 3 kuukautta, ja kolmekymppinen nainen 5 vuotta vankeutta.

Tapon yrityksestä tuomittu kolmikko määrättiin maksamaan uhrilleen korvauksia hieman yli 8800 euroa. Valtion kukkarosta maksetaan osapuolten avustajille palkkioita 20 400 euroa.

Lue myös: Ex-aviomiehelle järjestettiin kavala väijytys – makuuhuoneessa piileskeli pesäpallomailalla varustautunut mies

Kommentoi Facebookissa