Jääkiekon MM-kisat Tampereelle myös 2023

Leijonat juhlii maalia. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Tampere ja Riika järjestävät jääkiekon MM-kisat 12.-28. toukokuuta 2023.

JÄÄKIEKKO Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti perjantaina, että MM-jääkiekko järjestetään 2023 Tampereella sekä Riiassa. Kisoille tarvittiin uusi isäntä, kun tapahtuma vedettiin Venäjältä pois.

MM-kisat oli tarkoitus järjestää 2023 Pietarissa uudessa maailman suurimmassa jäähallissa. Projekti peruuntui, kun Venäjän raakalaismaiset sotatoimet Ukrainassa ulostivat Venäjän kansainvälisestä urheilusta ulos käytännössä kokonaan.

Virallisesti IIHF perusteli kisaisännyyden vetämisen Venäjältä pois turvallisuussyillä. Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu kansainvälisistä IIHF:n alaisista otteluista kokonaan, eivätkä ne tule osallistumaan 2023 MM-kisoihin.

Tampere sekä Latvian pääkaupunki Riika olivat 2023 MM-kisojen ainoat hakijat. Unkari ja Slovenia vetivät hakemuksensa pois, koska Unkarin hallitus ei halunnut tukea hanketta taloudellisesti. Unkarin käytännössä itsevaltaisella pääministerillä Viktor Orbanilla on yhä hyviä yhteyksiä Vladimir Putiniin, vaikka virallisesti Unkari on sotatoimet Ukrainassa tuominnutkin.

MM-jääkiekko järjestetään 12.-28. toukokuuta 2023 samalla formaatilla kuin tämänkin vuoden kisat. Toinen alkulohko pelataan Tampereella ja toinen Riiassa. Puolivälieristä kaksi ottelua pelataan Tampereella ja kaksi Riiassa. Välierät ja mitalipelit pelataan Tampereella.

Vuonna 2024 MM-jääkiekko järjestetään Tshekissä Prahassa ja Ostravassa. Vuonna 2025 isäntäkaupungit ovat Ruotsin Tukholma ja Tanskan Herning.

IIHF päätti perjantaina, että 2026 MM-kisat pelataan Sveitsissä. Kisakaupungit ovat Zürich ja Fribourg.

Sveitsin 2020 MM-kisat peruuntuivat koronapandemian takia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Illan sankari Marko Anttila nukkui kauden surkeimmat päiväunensa

Kommentoi Facebookissa