Illan sankari Marko Anttila nukkui kauden surkeimmat päiväunensa

Lempäälän jättiläinen Marko Anttila on ratkaissut Leijonille useita tärkeitä pelejä. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Marko Anttila ei halunnut tehdä kolmatta maalia, vaan syötti vielä Saku Mäenalaselle.

JÄÄKIEKKO Marko Anttila ei petä suurissa otteluissa. Mörkö kunnostautui tärkeässä ottelussa jälleen Leijonien sankarina tehtyään kaksi maalia, kun Suomi voitti MM-kisojen puolivälierässä Slovakian maalein 4-2.

Anttilalla oli alkusarjassa tuskaisaa tehojen kanssa. Tuuletusten perusteella iso gorilla näytti pudonneen selästä.

– Hyvät fiilikset tietenkin. Pystyin auttamaan joukkuetta ja oli hieno jääkiekkoilta. Slovakia teki pelin meille tosi vaikeaksi olemalla hyvä varsinkin alussa. Me löydettiin jostain tie voittoon. Siitä voi olla ylpeä, hän summasi.

Mörkö olisi voinut tehdä kolmannenkin maalin. Hänellä oli tyhjä maali edessään, mutta hän päättikin vielä syöttää. Saku Mäenalanen joutui viimeistelemään.

– Ei niillä hatuilla täällä paljon tee. Sitä paitsi Saku on parempi laittamaan nämä tyhjiin kuin minä, Mörkö kommentoi.

Mäenalanen antoi ketjukaverilleen palautetta.

– Kai se oli vihainen, kun mä en tehnyt itse. Mutta ei sen kummempia. Hyvää peliä meidän ketjulta. Ollaan yritetty parantamaan koko ajan ja ollaan onnistuttu.

Suomen kolmannen maalin tehnyt Sakari Manninen sanoi, että päiväunien jälkeen oli aistittavissa, että Mörkö tulisi tänään ulos ovista ja ikkunoista. Mörkö itse ilmoitti, etteivät päiväunet niin hyvin sujuneet.

– Nukuin varmaan kauden surkeimmat päiväuneni. En tiedä, hermoiliko vanha ukko, mutta ei oikein uni tullut. Täytyy miettiä lauantaina, minkälaiset päikkärit sitä ottaa. Miksi Mörkö sitten syttyy niin hyvin suuriin otteluihin?

– Mä en ole osannut antaa siihen täydellistä vastausta. Yrittää saada ainakin parhaan itsestäni irti, kun sitä oikeasti tarvitaan ja nauttia siitä hommasta.

Slovakia johti ottelua 2-0 ennen kuin Mörkö astui esiin. Kenties salaisuutena on se, että Mörkö ottaa asiat rennosti.

– Yritin ekalla erätauolla sanoa, ettei tää niin vakavaa ole. Vähän jännitettiin. Hermostuneisuutta oli ilmassa. Se on joko voitto tai häviö ja yritetään elää sen kanssa. Saa itsestään parhaan irti, niin siitä tässä on kysymys.

– Kyllä mä teen asiat aika samalla tavalla. Tietenkin, kun panokset on isot, niin siinä on ehkä enemmän keskittymistä vielä mukana. Mutta aika normaali rutiini toi pelipäivä on ollut jo monta vuotta, hän jatkoi.

Kansa huusi Nokia-areenalla Anttilan lempinimeä.

– Koko kaksi viikkoa, mitä täällä on saanut pelata, on mennyt aika paljon kylmiä väreitä. Nautitaan tästä. Tää on tosi hienoa, Mörkö kiitteli.

Leijonat pelaa lauantaina välieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan kello 14.20 alkaen. Toinen välieräottelu Tshekki-Kanada alkaa kello 18.20.

Teksti Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Ruotsi suli käsittämättömästi – Kanada draaman kautta MM-jääkiekon välieriin

Kommentoi Facebookissa