Kansojen liigan pelitahti saa murskakritiikkiä – ”Ei mitään järkeä”

Huuhkajien EM-joukkue harjoituksissa.

Huuhkajat harjoituksissa. (Kuva Martin Rose/ UEFA)

Joel Pohjanpalon mielestä neljä A-maaottelua 11 päivän sisään heti kauden päätyttyä on aivan liikaa.

JALKAPALLO Maajoukkueiden Kansojen liigassa pelataan kesäkuussa kovalla tahdilla. Raskas seurajoukkuekausi on vasta päättynyt, mutta silti lyhyen ajan sisään pelataan neljä A-maaottelua 11 päivän sisään.

Suomelle kaksi maalia tiistaina 2-0 päättyneessä Montenegro-ottelussa tehnyt Joel Pohjanpalo ei päässyt kentälle lauantaina 1-1 päättyneessä ottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Osittain kyse oli valmennusjohdon halusta kierrättää pelaajia hurjassa ottelutahdissa.

– Ymmärrän valmentajan päätöksen, että halutaan kierrättää. Neljä peliä 11 päivään on ihan lapsellinen asia. Eihän tossa ole mitään järkeä. Kaikilta maajoukkuepelaajilta muistakin maista olen kuullut samaa. Aika hullua hommaa, kommentoi Pohjanpalo Montenegro-ottelun jälkeen.

Seurajoukkuekausi on jo muutenkin buukattu täyteen pelejä. Maaotteluihin kauden jälkeen voi olla toisilla haastavaa löytää kunnon pelivirettä. Ja loukkaantumisriskikin kasvaa.

– Jos tää on raastavaa meille, niin voitte kuvitella, miten raastavaa se on niille pelaajille, jotka ovat pelanneet Mestareiden liigassa tai Eurooppa-liigassa finaaliin asti. Eihän siinä ole mitään järkeä. On se aikaa raakaa. Aika paljon loukkaantumisia on näkynyt muissa maajoukkueissa, Pohjanpalo sanoi.

– Me ollaan toistaiseksi vältetty loukkaantumiset. Mutta eihän toi terveellistä ole, hän jatkoi.

Suomen joukkueessa valmennusjohto kuuntelee pelaajia. Ketään ei pakoteta avauskokoonpanoon.

– Se riippuu pelaajan rasituksesta ja fiiliksestä. Meilläkin on vastuu antaa palautetta valmennusjohdolle, että jos on väsynyt, tai ei tunne olevansa 100 prosenttisessa kunnossa, niin täytyy sanoa, että turha sinne kentälle on mennä, Pohjanpalo sanoi.

Pelaajilla ei Pohjanpalon mukaan ole kuitenkaan vahvistettua kierrätyssuunnitelmaa tiedossaan.

– Valmennusjohdolla varmaan on, mutta pelaajilla ei ole. Me lähdetään siitä, että 90 minuuttia pelaa joka pelin.

Kansojen Liigassa Suomi on Pohjanpalon mukaan liikkeellä ainakin tosissaan. Eihän kyse ole kuitenkaan harjoitusmaaotteluista, vaan mahdollisuudesta raivata tiensä 2024 EM-kisoihin.

– Ei tule harjoitusottelufiiliksiä. Pisteistä täällä kuitenkin pelataan ja rankingpisteistä myös. Jos tän voittaa, noustaan A-liigaan, ja sitten päästään pelaamaan aika siistejä matseja. Ja on myös varapatruuna itse kisoihin, joka saatiin viime kerralla. Tuo pientä turvaa niihin EM-karsintoihin. Sillä on iso merkitys meidän Suomen kokoiselle maalle.

Suurten jalkapallomaiden motivaatio Kansojen Liigaa kohtaan puhuttaa. Harjoitusottelutunnelmista on ollut spekulointia.

– En tiedä, miten isot maat suhtautuvat tähän. Niiden pelaajat on pelanneet aika paljon. Mutta meille suomalaisille tää on iso mahdollisuus. Iso merkitys meille, Pohjanpalo totesi.

Teksti Otto Palojärvi, Helsingin Olympiastadion

Lue myös: Huuhkaja-sankari Joel Pohjanpalo – ”Hyökkääjänä haluaa tehdä aina maaleja”

Kommentoi Facebookissa