Helmareille paha takaisku MM-karsinnoissa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on mukana 2022 EM-kisoissa. (Kuva AOP)

Helmarit jäi MM-karsinnoissa 1-1 -tasapeliin Slovakiaa vastaan. Tulos oli ehdoton pettymys.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit koki pettymyksen MM-karsintojen vierasottelussa perjantaina Slovakiassa. Ottelu Slovakiaa vastaan päättyi 1-1, mikä oli kaikkea muuta kuin tyydyttävä tulos.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi johtoon 6. minuutilla. Tuija Hyyrysen kaukolaukaus upposi maaliin Slovakian maalivahdin Maria Korenciovan tyriessä.

Suomella oli alussa paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta viimeistely ontui pahasti. Slovakia onnistui tasoittamaan 16. minuutilla Martina Surnovskan maalilla. Suomen maalivahti Tinja-Riikka Korpela sai ottaa maalin piikkiinsä.

Suomelle ottelusta tuli tasatilanteessa vaikea. Suomi oli parempi joukkue, mutta tekeminen vaikutti välillä hyvinkin tuskaiselta. Lopussa Suomi tuhlasi muutaman hyvän maalipaikan.

Tasapelin myötä Suomi käytännössä menetti mahdollisuutensa lohkovoittoon ja suoraan kisapaikkaan. Syyskuussa Suomen on pakko voittaa vieraskentällä Irlanti päästäkseen jatkokarsintaan.

Helmareiden peli on viime aikoina yskähdellyt pahasti. Viime syksyn kotitappio MM-karsinnoissa Irlantia oli erityisen paha takaisku ja tasapeli vieraissa Slovakiaa vastaan muistutti paljonkin tuota Irlanti-ottelua.

Ensi viikolla Suomi kohtaa hyvin heikon Georgia-ottelun ja ottanee siitä voiton. Mutta syyskuussa edessä ovat ratkaisevat pelit Irlantia ja Ruotsia vastaan. Saattaa tulla eteen tilanne, että Ruotsiltakin pitäisi ottaa pisteitä.

Kesällä Suomi pelaa EM-kisoissa Englannissa. Viimeaikaisten esitysten perusteella Helmareiden EM-kisojen menestysmahdollisuudet näyttävät heikoilta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki lähtökuopissa Norwichista – suuntana ehkä Espanja

Kommentoi Facebookissa