Helmarit murjoi heikon vastustajansa pakkasessa – seuraavaksi vihdoin ensimmäinen tosipeli

Naisten jalkapallomaajoukkueella lienee suomalaisista palloilujoukkueista paras mahdollisuus Pariisin 2024 olympialaisiin.

Naisten jalkapallomaajoukkueella lienee suomalaisista palloilujoukkueista paras mahdollisuus Pariisin 2024 olympialaisiin. (Kuva Palloliitto)

Suomi murjoi Kyproksen jalkapallon naisten EM-karsintaottelussa 4-0. Maaliero kolmesta ensimmäisestä ottelusta suomalaisilla on 15-1.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit voitti EM-karsintaottelussa torstaina Kyproksen 4-0. Helsingin pakkasessa pelattu ottelu oli suomalaisten yksipuolista näytöstä. Paikkoja Helmareilla olisi ollut vaikka kahdeksan maalin voittoon.

Linda Sällström pelasi 100:nnen maaottelunsa. Sen kunniaksi hän teki 44:n maaottelumaalinsa. Sällström onkin maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärjessä.

– Olisihan tuossa laittaa muutaman enemmänkin, mutta pääasia on, että voitetaan. Kiva, että meidän puolustajatkin saivat tehdä vaihteeksi vähän maaleja, Sällström sanoi YLE:n haastattelussa viitaten Natalia Kuikan sekä Emma Koiviston osumiin.

Suomi on pelannut nyt kolme EM-karsintaottelua ja tehnyt niissä yhteensä 15 maalia. Albanian Suomi voitti vieraissa 3-0 ja kotona 8-1.

Ensimmäinen kunnollinen vastustaja Helmareilla on edessään ensi tiistaina. Silloin vieraissa kohdataan Portugali.

Lohkovoittaja etenee suoraan 2021 EM-kisoihin ja lohkokakkosena pääsee jatkokarsintaan. Suomen ja Portugalin ohella lohkon suuri suosikki on Skotlanti, joka oli mukana viime kesän MM-kisoissa. Skotlantia vastaan Suomi pelaa viimeiset karsintaottelunsa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi taistelee vahvasti myös jalkapallon naisten EM-kisapaikasta – ”Pelimme on kehittynyt”

Kommentoi Facebookissa