Helmarit murjoi heikon vastustajansa

Suomi voitti Georgian maalein 6-0 (Kuva AOP)

Suomi otti jalkapallon MM-karsinnassa pakkovoiton Georgiasta. Helmarit voitti ottelun maalein 6-0.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit palasi MM-karsinnoissa kolmen perättäisen heikomman tuloksen jälkeen voittojen tielle. Lohkon heittopussi Georgia sai turpaansa Helsingissä maalein 6-0.

Kuuden maalin voitto kuulostaa komealta, mutta minään yllätyksenä se ei tullut. Georgia on valitettavankin huono joukkue. Ottelua seuratessa tuli mieleen ajatus, että pitäisi tehdä uudet jaot.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi siirtyi 3-0 -johtoon. Emmi Alanen puski Suomen avausmaalin 24. minuutilla. Eveliina Summanen teki toisen maalin rankkarista ja Adelina Engman teki kolmannen maalin hyödynnettyään georgialaispelaajan munauksen.

Toisella puoliajalla Georgia teki vieläkin suuremman munauksen. Mariam Kalandadze ohjasi vapaapotkusta tökerösti oman maalin.

Summanen teki illan toisen maalinsa puskemalla kulmapotkusta sisään. Jenny Danielssonin ylänurkkalaukaus sinetöi Suomen 6-0 -voittolukemat.

Ottelua seurasi paikan päällä muutama tuhat katsojaa. Yleisömäärää voi pitää ihan hyvänä, kun ajatellaan, ettei voittajasta ollut etukäteen epäselvyyttä.

Suomi otti niin sanotun pakkovoiton, mutta MM-jatkokarsintapaikka on kaikkea muuta kuin lähellä. Irlanti pitäisi voittaa syksyllä vieraissa ja Ruotsia vastaankin pitäisi pystyä tasapeliin.

Ruotsi hyvin todennäköisesti voittaa lohkon ja etenee suoraan MM-kisoihin. Suomi ja Irlanti taistelevat lohkon kakkospaikasta, joka tuo jatkokarsintapaikan. Viime syksynä Helsingissä Suomi hävisi Irlannille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huhtikuun realiteetti – suomalaista jalkapalloa lumisateessa

Kommentoi Facebookissa