Huhtikuun realiteetti – suomalaista jalkapalloa lumisateessa

Veikkausliigaa pelattiin lauantaina Valkeakoskella lumisateessa. (Kuva AOP)

Lumisade teki lauantaina jalkapallon pelaamisesta Suomessa haastavaa.

JALKAPALLO Veikkausliigan kausi aloitetaan huhtikuun alussa. Olosuhteet ovat kentällä ja katsomossa kaukana ihanteellisista, mutta kunnollisen ammattilaisjalkapallokauden läpivienti pakottaa seitsemän kuukauden pituiseen pääsarjakauteen.

Halleihin Veikkausliigaa ei ole viety. Jalkapallon identiteetti on kuitenkin ulkoilmassa ja Veikkausliigan pelejä pelataan tarvittaessa vaikka lumisateessa.

Seurojen on nimettävä varakentät, jos oma kotikenttä ei ole pelikunnossa. Tämä on järkevä päätös, koska otteluruuhkat kesällä ja syksyllä kyetään ehkäisemään.

Valkeakoskella, varakentällä, pelattiin lauantaina kaksi ottelua ja karut olosuhteet totisesti näkyivät peleissä. FC Interin ja AC Oulun ottelu jouduttiin välillä keskeyttämään sankan lumisateen takia. Myös Ilveksen ja KuPSin ottelua Valkeakoskella häiritsi lumisade ja ottelun alku viivästyi.

Kovinkaan tasokkaasta jalkapallosta ei lumisateessa voinut puhua. Olosuhteissa sattui välillä karmeita munauksia, jollaisen Interin Petteri Forsell hyödynsi voittomaalissaan pelin päätyttyä Interin 2-1 -voittoon.

HJK:n vahvimmaksi haastajaksi arvioitu KuPS otti kauden toisen voittonsa. KuPS päihitti Ilveksen maalein 2-1. Ilves on hävinnyt molemmat ottelunsa.

HJK voitti perjantaina SJK:n vieraissa 1-0. KuPSin tavoin HJK on voittanut molemmat ottelunsa. Sarjataulukossa KuPS on edellä paremman maalieronsa ansiosta.

Helsingissä HIFK avasi pistetilinsä pelattuaan 1-1 -tasapelin IFK Mariehamnin kanssa. IFK Mariehamnilla on kahdesta ottelusta kaksi tasapeliä.

Kausi jatkuu pääsiäisviikonloppuna. Sääennusteet eivät varsinaisesti lupaa hyviä suomalaisia jalkapallopelejä. Huhtikuussa jouduttaneen pelaamaan vielä hyvinkin koleissa olosuhteissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmareille paha takaisku MM-karsinnoissa

Kommentoi Facebookissa