Yksi kuoli moottorikelkan vajottua jäihin – kaksi henkilöä onnistui pääsemään pois vedestä

Kaksi henkilöä on viety sairaalaan, seurueen kolmas menehtyi onnettomuuspaikalla. (Kuvituskuva Fotolia)

Paikalle hälytettiin poliisin lisäksi useita pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä.

ONNETTOMUUS Itä-Suomen poliisilaitos kertoo, kuinka hätäkeskukseen ilmoitettiin 10.4.2022 kello 00.55 aikaan, että moottorikelkka on uponnut jäihin Haukivedellä Rantasalmen ja Rantakylän välisellä vesialueella. Tapahtumapaikka sijaitsee Peonselällä.

Poliisin tapahtumatietojen mukaan kolme henkilöä oli lähtenyt hieman puolen yön jälkeen moottorikelkalla jäätä pitkin Porosalmesta kohti Oravia. Matkalla jää oli ilmeisesti pettänyt ja kelkka oli vajonnut jäihin.

Kelkan kyydissä olleet henkilöt joutuivat veden varaan, jolloin kaksi pelastautui omin avuin, mutta yksi henkilö vajosi pinnan alle. Yksi pelastuneista henkilöistä soitti hätäkeskukseen ja paikalle saapunut pelastuslaitoksen yksikkö suoritti pinnan alle vajonneen henkilön vedestä noston

Paikalle hälytettiin poliisin lisäksi useita pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä. Tällä hetkellä poliisi tutkii asiaa epäiltynä rattijuopumuksena, sekä kuolemansyyn tutkintana. Tekonimikkeet saattavat tarkentua tutkinnan edetessä.

Poliisi jatkaa onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittämistä. Poliisi pyytää tapaukseen liittyviä yleisövihjeitä poliisin vihjepuhelimeen 029 5415 232 tai vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

  • EDIT 15.00: Täydennetty poliisin uusilla tiedoilla

Lue myös: Mies menehtyi moottorikelkkakilpailussa – suistui suljetulta reitiltä mutkassa ja törmäsi puuhun

Kommentoi Facebookissa