Helsingin kaupunginmuseo voitti ykköspalkinnon brittiläisessä museokilpailussa

Helsingin kaupunginmuseo avautui Senaatintorin kulmalla viime vuoden toukokuussa.

Helsingin kaupunginmuseo avautui Senaatintorin kulmalla viime vuoden toukokuussa. (Kuva Maija Astikainen)

Kaupunginmuseo valittiin viime viikolla myös Suomen Vuoden museoksi 2017.

MUSEO Keväällä 2016 Senaatintorin kulmalla avautunut Helsingin kaupunginmuseo on saanut jälleen tunnustusta. Museo valittiin kuuden kovan kilpailijan joukosta Museums + Heritage Awards -museokisan kansainvälisen sarjan voittajaksi. Perusteluissa mainittiin kaupunginmuseon olevan yhteisöllinen museo, johon kaupunkilaiset ovat löytäneet tiensä sankoin joukoin.

Museums + Heritage Awards on arvostettu brittiläinen museoalan palkinto. Vuosittain jaettavilla palkinnoilla halutaan huomioida innovatiivisia ja uraauurtavia museo- ja kulttuuriperintöalan projekteja paitsi Isossa-Britanniassa, myös muualla Euroopassa.

Helsingin kaupunginmuseo avautui Senaatintorin kulmalla Torikortteleissa toukokuussa 2016. Vuoden 2016 loppuun mennessä siellä oli käynyt yli 315 000 museovierasta ja museo oli noussut Suomen museotilastojen kolmoseksi. Tämän vuoden aikana museossa on käynyt jo yli 115 000 kaupunkilaista ja turistia.

Kaupunginmuseo sai tunnustusta viime viikolla, kun se valittiin neljän ehdokkaan joukosta Vuoden museoksi 2017Suomen museoliiton ja ICOM:n Suomen komitean Vuoden museo -palkinto myönnetään vuosittain museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

”Museo on tunteisiin vetoava kokonaiselämys pihalta näyttelyyn ja vahva osoitus siitä, että isokin onnistuu syvällisen muutosprosessin läpiviemisessä. Helsingin kaupunginmuseosta on tullut lyhyessä ajassa koko kaupungin yhteinen tila”, tuomariston perusteluissa todettiin.

Kommentoi Facebookissa