Helsingissä on ilmoitettu jo yli 3000 pyörävarkautta – poliisi kaipaa havaintoja myös nettimyyjistä

Polkupyörien varkausrikokset ovat jälleen lisääntyneet.

Polkupyörien varkausrikokset ovat jälleen lisääntyneet. (Kuva Fotolia)

Häiriötehtävän yhteydessä takavarikoitiin anastetuksi epäiltyjä polkupyöriä.

PYÖRÄVARKAUDET Poliisin tietoon on tullut kuluvan vuoden aikana jo yli 3000 Helsingissä tapahtunutta epäiltyä pyörävarkautta. Varastettuja polkupyöriä paljastuu joskus myös muun tehtävän yhteydessä.

Poliisille ilmoitettiin keskiviikkona 2.9.2020 häiritsevästä metelistä yksityisasunnossa Helsingin Malminkartanossa. Poliisi löysi asunnosta häiriötehtävän yhteydessä viisi polkupyörää, joita epäillään anastetuiksi. Polkupyörät takavarikoitiin, ja asunnosta otettiin kiinni kaksi henkilöä varkaudesta epäiltyinä.

Juttuvinkki: Mies vangittiin neljästäkymmenestä pyörävarkaudesta epäiltynä – ”Motiivina huumeiden käytön rahoitus”

Kun poliisille tehdään rikosilmoitus pyörävarkaudesta, poliisi tallentaa anastetun omaisuuden tunnistetiedot poliisin järjestelmään. Siksi on tärkeää, että rikosilmoitukseen liitetään anastetusta omaisuudesta mahdollisimman hyvät yksilöinti- ja tunnistetiedot.

Tällöin on suurempi todennäköisyys, että saa anastetun omaisuuden takaisin. Lisäksi on hyvä muistaa, että käytettyä polkupyörää ostaessa on syytä ottaa selvää sen alkuperästä esimerkiksi kysymällä kuittia, ettei tule tukeneeksi rikollista toimintaa.

Rikosilmoituksen voi tehdä lähimmällä poliisiasemalla tai sähköisesti. Poliisille voi myös ilmoittaa havainnoista, jos esimerkiksi epäilee, että joku myy anastettuja pyöriä netissä. Helsingin poliisilaitoksen vihjesähköposti on analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi vanginnut useista sähköpolkupyörävarkauksista epäillyn – ”Varkaille on entistä enemmän mahdollisuuksia”

Kommentoi Facebookissa