Poliisi vanginnut useista sähköpolkupyörävarkauksista epäillyn – ”Varkaille on entistä enemmän mahdollisuuksia”

Jos joku kaupittelee poikkeuksellisen halpaa sähköpolkupyörää, on pyörä todennäköisesti varastettu.

Jos joku kaupittelee poikkeuksellisen halpaa sähköpolkupyörää, on pyörä todennäköisesti varastettu. (Kuva Fotolia)

Sähköpolkupyörät ovat varsin arvokkaita ja sellainen löytyy yhä useammalta kuluttajalta.

PYÖRÄVARKAUDET Sähköpolkupyörien varkaudet ovat lisääntyneet huomattavasti koko maassa kuluvana kesänä. Kuluttajien keskuudessa sähköpolkupyörät ovat lisänneet suosiotaan viime aikoina ja niiden saatavuus kaupoista onkin tästä syystä ollut paikoin heikkoa.

– Sähköpolkupyörät ovat myös varsin arvokkaita ja sellainen löytyy yhä useammalta kuluttajalta, joten varkaille on entistä enemmän mahdollisuuksia, kertoo rikoskomisario Arto Elomaa Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Elomaan mukaan poliisi on panostanut Itä-Suomessa sähköpolkupyörien varkauksien tutkintaan kuluvan kevään ja kesän aikana. Panostus on kannattanut, sillä Itä-Suomen poliisi on saanut selvitettyä rikosvyyhdin, jossa on anastettu useampia sähköpolkupyöriä sekä muuta omaisuutta. Epäilty kuopiolainen vuonna 1996 syntynyt mies on vangittu.

Juttuvinkki: Yleisimmät sähköpotkulaudat rinnastetaan tieliikennelaissa polkupyöriin – älä aja jalkakäytävällä, voit saada sakon!

Elomaa muistuttaa polkupyörien lukitsemisesta sekä mieluusti lukitussa tilassa säilyttämisestä ja tunnistetietojen ylösottamisesta.

– Jos joku kaupittelee poikkeuksellisen halpaa sähköpolkupyörää, on pyörä todennäköisesti varastettu. Ennen kauppojen tekoa voit myös etsiä esimerkiksi verkosta tietoa vastaavien sähköpolkupyörien tavanomaisista hinnoista, Arto Elomaa neuvoo.

Anastetun tavaran ostaja voi myös itse joutua rikoksesta epäillyksi, mikäli tietoisesti ostaa varastettua tavaraa tai mikäli myyntiolosuhteet ja myytävän tavaran hinta ovat sellaiset, että ostajan tulisi osata epäillä, että myytävä tavara saattaa olla anastettu.

Poliisille voi aina laittaa vihjeitä tai havaintoja myös pyörävarkauksiin liittyen tai epäilyksistä siitä, että joku kaupittelee anastettua omaisuutta. Nämä tiedot voi ilmoittaa esimerkiksi Itä-Suomessa poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Letkeää menoa ympäri vuoden – sähköavusteinen polkupyörä soveltuu myös huonojalkaiselle

Kommentoi Facebookissa