Helsinki-Vantaan lentoasemalla käännytettiin viikolla 17 henkilöä – väärennöksestä epäillyt hakivat turvapaikkaa

Lentoasemalla tavattiin viime viikon aikana 36 etsintäkuulutettua, kun luku oli edellisellä viikolla 23.

Lentoasemalla tavattiin viime viikon aikana 36 etsintäkuulutettua, kun luku oli edellisellä viikolla 23. (Kuva Finavia)

Suomenlahden merivartioston toiminta painottui viime viikolla rajatarkastuksiin ja rikostorjuntaan.

RAJAVALVONTA Helsingin rajatarkastusosaston viikko oli jälleen vilkas. Etsintäkuulutuksia, turvapaikanhakijoita, sekä muita tavanomaiseen toimintaan liittyviä tapauksia on ollut runsas lukumäärä. Viikolla tehtiin muun muassa ulkomaalaisvalvontaan liittyviä tarkastuksia 560 kappaletta ja tuntomerkkien ottamisia 56 kappaletta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tavattiin viime viikon aikana 36 etsintäkuulutettua, kun luku oli edellisellä viikolla 23. Viikon aikana lentoasemalla käännytettiin ja evättiin maahan pääsy 17 henkilöltä, edellisellä viikolla kuudelta. Turvapaikanhakijoita oli 16 ja kiintiöpakolaisia 40. Asiakirjatutkintaryhmän toimesta havaittiin 13 tapauksen yhteydessä yhteensä 20 väärää tai väärennettyä asiakirjaa sisältäen yhden impostorin eli toisena henkilönä esiintyvän.

Alkuviikosta tavattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla useita henkilöitä, joiden hallusta löytyi väärennöksiksi epäiltyjä matkustusasiakirjoja ja jotka puhutettaessa hakivat turvapaikkaa.

Maanantaina tavattiin tulotarkastuksessa kaksi kolmannen maan kansalaista, jotka otettiin tarkastukseen matkustusasiakirjojen aitouden selvittämiseksi. Asiakirjoissa havaittiin väärennykseen viittaavia tekijöitä. Heitä kuultiin epäiltynä väärennöksestä ja valtionrajarikoksesta. Puhuttamisen yhteydessä henkilöt hakivat turvapaikkaa Suomesta.

Samana päivänä ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä tavattiin kolmannen maan kansalainen, jonka asiakirjoissa havaittiin väärennykseen viittaavia tekijöitä. Henkilö haki myös turvapaikkaa puhuttamisen yhteydessä ja kertoi ystävänsä majailevan läheisessä hotellissa samantyyppisillä asiakirjoilla.

Toiselta asiakkaalta saadun vihjeen mukaan suoritettiin ulkomaalaisvalvontaa ja löydettiin tarkastuksen yhteydessä kolmannen maan kansalainen, jonka matkustusasiakirjojen aitoutta selvitettiin. Asiakirjoissa havaittiin väärennykseen viittaavia tekijöitä. Tämäkin henkilö haki puhuttamisen yhteydessä turvapaikkaa Suomesta.

Huvialusliikenne on edelleen hiljentynyt ja voimakkaista tuulista huolimatta meripelastustehtävät ovat vähentyneet edellisviikosta huomattavasti. Suomenlahden merivartiostolla oli viikolla yhteensä 16 meripelastus- ja virka-aputehtävää. Rikostorjuntayksikössä avattiin kaksi esitutkintaa vesiliikennejuopumuksesta, mikä vuodenaikaan nähden ei ole kovin tavanomaista.

Lue myös: Nainen sai toiselta passin, junalipun ja vaatteita – Venäjän rajaviranomaiset poistivat junasta

Kommentoi Facebookissa