Henkilöauto pakeni poliisia Helsingin keskustassa – ”Huomattavan kovalla nopeudella raitiovaunukaistoja pitkin”

Takaa-ajo sitoi useita poliisipartioita, ja pysäytyksen yhteydessä useisiin poliisiajoneuvoihin ja ainakin yhteen taksiautoon tuli vaurioita.

Takaa-ajo sitoi useita poliisipartioita, ja pysäytyksen yhteydessä useisiin poliisiajoneuvoihin ja ainakin yhteen taksiautoon tuli vaurioita. (Kuva AOP)

Poliisi tutkii useilla rikosnimikkeillä takaa-ajoa, joka sitoi monta poliisipartiota.

TAKAA-AJO Poliisi tutkii 4.2.2020 iltapäivällä tapahtunutta takaa-ajoa, jossa henkilöauto pakeni poliisia ajoittain huomattavalla nopeudella Helsingin keskustassa. Esitutkinnan mukaan tilanne sai alkunsa Tehtaankadulta, jossa poliisipartio päätti pysäyttää henkilöauton tarkistusta ja kuljettajan kunnon tarkistamista varten.

– Henkilöauto lähti kuitenkin karkuun, ja perään lähtenyt poliisipartio menetti kohta näköyhteyden autoon. Autosta saatiin uudelleen havainto hetken kuluttua toisaalla keskustassa, ja poliisi yritti pysäyttää ajoneuvoa Topeliuksenkadulla Töölön sairaalan kohdalla. Auto jatkoi kuitenkin pakoaan keskustan suuntaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnan mukaan Mannerheimintien ja Tukholmankadun kohdalla autoa yritettiin pysäyttää uudelleen usean poliisiauton voimin, mutta kohdeauto onnistui jatkamaan edelleen pakoaan liikennevirrassa pujotellen ja ajaen ajoittain myös jalkakäytävällä.

– Auto eteni huomattavan kovalla nopeudella raitiovaunukaistoja pitkin keskustaan päin kunnes se juuttui liikenneruuhkaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä. Tuolloin poliisi sai auton motitettua ja pysäytettyä, kuvaa Jokinen.

Takaa-ajo sitoi useita poliisipartioita, ja pysäytyksen yhteydessä useisiin poliisiajoneuvoihin ja ainakin yhteen taksiautoon tuli vaurioita. Tapahtumassa ei useista vaaratilanteista huolimatta aiheutunut henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja niskoitteluna poliisia kohtaan.

Lue myös: Anastetulla autolla poliisipartiota pakoon – kuljettaja ja kyyditettävät 15-vuotiaita poikia

Kommentoi Facebookissa