Senaatti vapautti presidentti Donald Trumpin virkarikossyytteistä – tulos oli odotettu

USA:n presidentti Donald Trump piti senaatissa puheen valtakunnan tilasta ennen virkarikoskäsittelyä.

USA:n presidentti Donald Trump piti Yhdysvalloissa puheen valtakunnan tilasta ennen virkarikoskäsittelyä. (Kuva AOP)

Äänestyksessä yksi senaattori lipesi republikaanien rintamasta.

VIRKARIKOSSYYTE Yhdysvaltain senaatti on odotetusti vapauttanut presidentti Donald Trumpin virkarikossyytteistä. Demokraattienemmistöinen edustajainhuone oli nostanut Trumpia vastaan virkarikossyytteet vallan väärinkäytöstä sekä kongressin tutkinnan vaikeuttamisesta Ukraina-tapauksessa.

Vapauttavien tuomioiden uskottiin etukäteen olevan selviä, koska republikaaneilla on senaatissa enemmistö paikoin 53-47, ja viraltapano olisi vaatinut tuekseen kahden kolmasosan enemmistön.

Demokraateista kaikki äänestivät virkarikossyytteiden puolesta. Ensimmäisessä äänestyksessä vallan väärinkäytöstä entinen presidenttiehdokas Mitt Romney oli ainoa republikaanisenaattori, joka äänesti Trumpin tuomitsemisen puolesta. Toisessa äänestyksessä Romney äänesti muiden republikaanien tavoin. Ensimmäinen äänestys päättyi näin lukemin 52-48 ja toinen 53-47.

Donald Trump on Yhdysvaltain historian kolmas presidentti, jota vastaan on nostettu virkarikossyyte. Aiemmin senaatti on vapauttanut syytteistä Andrew Jacksonin vuonna 1867 ja Bill Clintonin vuonna 1998.

Lue myös: Donald Trump sai edustajainhuoneessa odotetun virkarikossyytteen – muutama demokraatti lipesi rintamasta

Kommentoi Facebookissa