Henkilöauto teki U-käännöksen kevytmoottoripyörän eteen – keulinut 16-vuotias loukkaantui vakavasti

Poliisi tutkii tapauksia liikenneturvallisuuden vaarantamisina.

Poliisi tutkii tapauksia liikenneturvallisuuden vaarantamisina. (Kuva AOP)

Toisessa onnettomuudessa stop-merkin takaa tullut kuljettaja ei havainnut moottoripyöräilijää.

ONNETTOMUUS Kuopion Kylmämäessä kevytmoottoripyörä törmäsi henkilöautoon. Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui tilanteessa vakavasti. Tapahtumat saivat alkunsa, kun henkilöauto ajoi Matkuksentiellä 50 km/h nopeusrajoitusalueella, tarkoituksenaan kääntyä takaisin tulosuuntaansa.

Henkilöauto aloitti U-käännöksen koukkaamalla ensin teollisuusalueen liittymässä oikealle ja kääntyen samantien takaisin vasemmalle, ollen ajoradalla poikittain. Henkilöauton takana U-käännöspaikkaa lähestyi 16-vuotiaan kuopiolaisen pojan ohjastama kevytmoottoripyörä keulien.

Moottoripyörän kuljettajan havaittua henkilöauton kääntyvän eteen, kuljettaja keskeytti keulimisen ja yritti jarruttaa, mutta pyörä kaatui ja liukui henkilöautoa päin. Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui tilanteessa vakavasti. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena molempien kuljettajien osalta. Poliisi haluaa muistuttaa mopoilla ja moottoripyörillä keulimisen vaarallisuudesta. Mikäli jotain yllättävää tapahtuu liikenteessä, ohjauksen ja jarrutuksen aloitus viivästyy ratkaisevasti, kun keula on ensin laskettava alas. Keulijaa on myös usein vaikea havaita peileistä, kun ajovalo ei näy.

Juttuvinkki: Moottoripyöräilijä yritti kuolonkolarissa väistää ajoneuvoyhdistelmää – ajoradassa ei ollut jarrutusjälkiä

IIssä, Kemintien ja Kuivajoentien risteyksessä tapahtui kello 16.40 aikaan liikenneonnettomuus, jossa olivat myös osallisena moottoripyörä ja henkilöauto. Moottoripyöräilijä oli ajanut Kemintietä pohjoisen suuntaan. Henkilöauto oli kääntynyt Kuivajoentieltä vasemmalle etelän suuntaan Kemintielle.

Moottoripyörällä ajanut eteläsuomalainen noin 20-vuotias mies oli törmännyt risteysalueella eteen tulleen henkilöauton keulaan. Moottoripyöräilijä oli loukkaantunut lennettyään auton keulan ylitse tiehen. Hän oli saanut vammoja ainakin käteensä ja lantion alueelle ja toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta Oulun yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi. Kuljettaja oli ollut tajuissaan ja pystynyt kävelemään.

Moottoripyörän edellä ajanut pakettiauto oli rajoittanut näkyvyyttä tilanteessa. Henkilöauton kuljettaja ei ollut havainnut moottoripyöräilijää riittävän ajoissa. Hänen kulkusuunnassaan oli stop-merkki. Asiaa tutkitaan nimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lue myös: Moottoripyöräilijä pakeni poliisia – pyörä syttyi kaatumisen yhteydessä tuleen ja poliisi sammutti liekit

Kommentoi Facebookissa