Moottoripyöräilijä yritti kuolonkolarissa väistää ajoneuvoyhdistelmää – ajoradassa ei ollut jarrutusjälkiä

Moottoripyörän kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla.

Moottoripyörän kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla. (Kuvituskuva Fotolia)

Kouvolan Jaalassa menehtyneen moottoripyöräilijän onnettomuustutkinta jatkuu.

ONNETTOMUUS Sunnuntaina 3.5.2020 iltapäivällä noin 16.40 aikaan Kouvolan Jaalassa tapahtuneessa moottoripyörän sekä pakettiauto- ja perävaunuyhdistelmän välisessä liikenneonnettomuudessa menehtyi noin neljäkymppinen iittiläinen mieshenkilö. Menehtynyt oli moottoripyörän kuljettaja. Hänellä ei ollut kyydissä matkustajia. Pakettiautossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Poliisin alustavien tietojen perusteella ajoneuvoyhdistelmä lähestyi onnettomuusristeystä Mettikyläntien suunnasta, tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Iitinkirkontielle kohti Iittiä. Samaan aikaan Iitinkirkontietä kohti Jaalaa lähestyi moottoripyörä. Ajoneuvoyhdistelmän kääntyessä tielle, moottoripyöräilijä oli todennäköisesti yrittänyt väistää kohtaamista vastaantulevien ajokaistalle, mutta osunut pakettiauton etuosaan. Iitinkirkontiellä on tapahtumakohdassa 80 km/h nopeusrajoitus.

Ajoneuvoyhdistelmälle oli väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. Tapahtuma-aikana sää on ollut kirkas ja pilvipoutainen sekä päällysteisen ajoradan pinta on ollut paljas ja kuiva. Ajoradassa ei ollut havaittavissa jarrutusjälkiä. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla.

Liikenneonnettomuuden tutkinta jatkuu Kouvolan poliisissa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyntutkintana. Paikalla oli myös onnettomuustutkintalautakunta.

Tapahtumapaikalta on havainto Jaalan suunnasta tulleesta henkilöautosta, joka oli pysähtynyt auttamaan onnettomuuspaikalle. Auto oli kuitenkin poistunut ennen viranomaisten tuloa.

Kyseisellä autoilijalla on todennäköisesti lisätietoja tapahtumasta ja Kouvolan poliisi toivoo, että tämä autoilija ilmoittautuu itse tai muut asiasta tietävät ottavat yhteyttä lisäselvyyden saamiseksi joko sähköpostilla rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse 050 4479574.

Lue myös: Moottoripyöräilijä törmäsi poliisiautoon – yritti ohittaa vaikka poliisiautossa oli hälytyslaitteet päällä

Kommentoi Facebookissa