Henkilöauton rattijuoppo kuljettaja pakeni poliisia – myös matkustajat otettiin kiinni

Kohdatessaan poliisin ajoneuvo kiihdytti voimakkaasti ja pakeni. (Kuvituskuva Fotolia)

Ajoneuvosta löydettiin anastetuksi epäilty, vihertävä Cannondale-merkkinen maastopolkupyörä.

LIIKENNETURVALLISUUS Jämsässä 8.9.2022 alkuiltapäivästä noin klo 13.00–14.00 välillä henkilöauto pakeni poliisia. Tapahtumaketju alkoi, kun hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan päihtyneen oloinen kuljettaja oli mennyt henkilöauton kuljettajan paikalle Korpilahdella huoltoaseman pihassa ja lähtenyt ajamaan niin kutsuttua ysitietä kohden Jämsää.

Poliisi tavoitti kyseisen henkilöauton Juokslahden kohdalla. Kohdatessaan poliisin ajoneuvo kiihdytti voimakkaasti ja pakeni kohti Jämsää. Tilanteessa oli useita ohituksia ja nopeus nousi paikoin kovaksi. Jämsässä Turkinkyläntiellä pakeneva ajoneuvo pysähtyi.

Kuljettajaksi osoittautui keski-ikäinen eteläsuomalainen mies, joka puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat ja hänen epäillään käyttäneen myös huumausainetta. Kuljettajalla ei ole ajo-oikeutta. Ajoneuvon kyydissä oli kaksi matkustajaa. Ajoneuvosta löydettiin anastetuksi epäilty vihertävä Cannondale-merkkinen maastopolkupyörä.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja varkaudesta.

Ajoneuvossa olleet matkustajat ja kuljettaja otettiin kiinni. Matkustajien epäillään olevan kuljettajan ohella osallisena polkupyörävarkauteen. Polkupyörä on mahdollisesti anastettu Jyväskylän alueelta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Lue myös: Rattijuoppo ajoi yöllä nelostietä vastakarvaan ilman valoja – poliisi pysäytti tukkimalla tien

Kommentoi Facebookissa