Henkirikoksesta epäillyn uhrit ottivat yhteyttä – väkivalta- ja seksuaalirikoksia kohdistunut useisiin naisiin

Helsingin käräjäoikeus määräsi Mika Moringin vangittavaksi todennäköisin syin seksuaalirikoksista epäiltynä. (Kuva Poliisi/ Fotolia)

Poliisi tutkii henkirikoksen lisäksi kolmea epäiltyä seksuaalirikoskokonaisuutta.

SEKSUAALIRIKOKSET Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan kolmesta epäillystä seksuaalirikostapauksesta. Epäilty on Mika Moring, jota Helsingin poliisi epäilee myös Katja Miinalaisen henkirikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus määräsi Moringin vangittavaksi perjantaina 23. joulukuuta todennäköisin syin seksuaalirikoksista epäiltynä. Vangitseminen tapahtui aamupäivällä.

– Nyt vangitsemisen perusteena olevat rikosepäilyt ovat tulleet poliisin tietoon, kun pyysimme epäillyn mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta.

Ensinnäkin poliisi epäilee, että Moring raiskasi naisen vuonna 2016. Toiseksi häntä epäillään raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä, jotka ajoittuvat loppuvuoteen 2021.

Kolmanneksi poliisi epäilee miestä kokonaisuudesta, jossa ovat rikosnimikkeinä raiskaus ja vapaudenriisto. Kyseisen tapauksen tapahtuma-aika on loppuvuonna 2022.

Poliisi ei voi kertoa rikosepäilyjen tarkempia yksityiskohtia julkisuuteen asianomistajien yksityisyyden suojan turvaamiseksi. Lisäksi rikosepäilyjen esitutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Poliisi toivoo yhä, että Moringin kanssa liikkuneet henkilöt ottavat yhteyttä. Moring on poliisin tietojen mukaan kohdistanut epäiltyjä väkivalta- ja seksuaalirikoksia useisiin naisiin. Lisäksi poliisi kaipaa edelleen yleisövihjeitä kadonneen Katja Miinalaisen liikkeistä.

– Poliisi jatkaa edelleen epäillyn henkirikoksen tutkintaa. Moringia epäillään edelleen Katja Miinalaisen taposta, sanoo tutkinnanjohtaja Päivärinta.

Mika Moringin nimen julkaisuperusteena on esitutkintalaki. Esitutkintalain perusteella epäillyn nimen tai kuvan saa antaa julkisuuteen vain, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi.

Kaikki vihjeet pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.

Lue myös: Poliisi epäilee kadonneen naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi – käräjäoikeus vangitsi miehen

Kommentoi Facebookissa