Henri Alén kisaa Vuoden Kokki 2017 -kilpailun voitosta

Henri Alén on Vuoden Kokki 2017 -kilpailijoista tuttu muun muassa televisiosta

Henri Alén on Vuoden Kokki 2017 -kilpailijoista tuttu muun muassa televisiosta. (Kuva Sakari Majantie)

Semifinaalit järjestetään Matka 2017 -messuilla, myös Vuoden Tarjoilija 2017 valitaan.

RUOKA Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailijat on valittu. Kilpailut kunnioittavat satavuotiaan Suomen ruokakulttuuria ja haluavat nostaa ravintola-alan parhaat osaajat valokeilaan. Semifinaalit järjestetään Helsingin messukeskuksessa Matka 2017 -messujen ruokamatkailuosastolla.

Molemmissa kilpailuissa on panostettu siihen, että katsojille on mielenkiintoista ja innostavaa seurattavaa. Kilpailut tuovat ruokamatkailusta kiinnostuneen kotimaisen ja kansainvälisen yleisön silmien eteen maamme ravintola-alan osaamisen sekä kokonaiskuvan Suomesta ruokamaana.

Yleisö voi seurata messuilla lähietäisyydeltä jännittävää kilpailua, jossa 16 kokkikilpailijaa valmistaa suomalaisuutta ilmentävän modernin annoksen. Kahdeksan tarjoilijasemifinalistin kisasuorituksissa korostuu vahvan ammattitaidon lisäksi näyttävyys, kun kilpailusta on rakennettu uudenlainen, yleisöä kiinnostava kokonaisuus.

Vuoden Kokki 2017 -finalistit tulevat ravintoloista kuten Savoy, Sinne, Daphne, Krog Roba, Smör, Finnjävel, Ask, Salutorget, Huvila, Punkaharju, Pöllöwaari ja Bhoga. (Kuva ELO)
Vuoden Kokki 2017 -finalistit tulevat ravintoloista kuten Savoy, Sinne, Daphne, Krog Roba, Smör, Finnjävel, Ask, Salutorget, Huvila, Punkaharju, Pöllöwaari ja Bhoga. (Kuva ELO)

– Ruokamatkailun merkitys kasvaa jatkuvasti ja matkamessuilla käytävässä semifinaalissa pääsemme näyttämään maamme ruoka-aarteita sekä ravintola-ammattilaistemme osaamista ja palvelutaitoja myös kansainvälisille messuvieraille, kertoo kilpailujen projektipäällikkö Moila Ant-Wuorinen ELO-säätiöstä.

ELO-säätiö on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Kokkien annoksissa näkyy maamme perinteisten ruokalajien ja raaka-aineiden käsittely modernilla otteella – ruoissa on vivahteita meille monille tärkeistä ja tutuista lapsuuden mauista.

– Vuoden Kokki-kilpailujen alkukarsinnassa saimme lähes 50 tasokasta hakemusta ympäri Suomen ja Göteborgista saakka. Ennakkotehtävät arvioitiin nimettöminä ja aiemmista Vuoden Kokeista koostunut raati valitsi jatkoon 15 kokkia. Lisäksi yksi kilpailija nostettiin edellisvuoden tapaan mukaan Instagramista villikortti-äänestyksellä, jonka voitti Henri Alén 757 äänellä, kertoo Vuoden Kokki -kilpailujen johtaja Heikki Liekola.

Vuoden Tarjoilijoiden työpaikkoja ovat Mustion Linna, Ravintola Teatteri, Farang, Muru, Regina, Solna sekä Holiday Club Saimaa.
Vuoden Tarjoilijoiden työpaikkoja ovat Mustion Linna, Ravintola Teatteri, Farang, Muru, Regina, Solna sekä Holiday Club Saimaa. (Kuva (ELO)

Henri Alén onkin tunnetuin kokeista, television lisäksi hänet muistetaan Finnjävel– ja Muru-ravintoloista. Muut semifinalistit tulevat Helsingin lisäksi Göteborgista, Jyväskylästä, Turusta, Punkaharjulta, Tampereelta ja Porvoosta. Vuoden Tarjoilija -kilpailijat ovat Raaseporista, Helsingistä, Mustiosta ja Lappeenrannasta.

Näin kilpaillaan

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailujen semifinaalit käydään yleisön edessä Helsingin Messukeskuksessa Matka 2017 -messujen yhteydessä 20.–21.1.2017 Kahdeksan Vuoden Kokki -semifinalistia ja neljä Vuoden Tarjoilija -semifinalistia jatkavat matkaansa loppukilpailuihin, jotka käydään 10.4. Rafla 2017 -messuilla Peurungalla.

Kommentoi Facebookissa