Henri Kontinen iski nelinpeliparinsa kanssa jo välieriin!

John Peers ja Henri Kontinen ovat jo varmistaneet paikkansa Australian avointen välierissä.

John Peers ja Henri Kontinen ovat jo varmistaneet paikkansa Australian avointen välierissä. (Kuva AOP)

Suomalainen jatkoi voittokulkuaan tenniksen Australian avoimissa.

TENNIS Henri Kontinen pelaa yhdessä australialaisparinsa John Peersin kanssa välierissä tenniksen Australian avoimissa. Parivaljakko voitti puolivälierässään australialaisparin Sam Groth ja Chris Guccione erin 7–5, 6–3.

Kontinen ja Peers mursivat kaksi kertaa kovaa syöttävien australialaisten syöttövuoron ja nappasivat näin erävoitot. Samoin he olivat sekä ykkössyötöillään että ässäsyötöillä vastustajiaan tehokkaampia. Kontinen ja Peers eivät puolestaan itse menettäneet ainoatakaan omaa syöttövuoroaan.

– Koitetaan mennä loppuun asti matsi kerrallaan, Henri Kontinen kommentoi ottelun jälkeen.

Australian avoimissa neljänsiksi sijoitetut Kontinen ja Peers kohtaavat seuraavaksi sijoittamattomat australialaiset Marc Polmansin ja Andrew Whittingtonin. He puolestaan voittivat omassa puolivälierässään turnauksen ykkössijoitetun ranskalaisparin Pierre-Hugues Herbertin ja Nicolas Mahutin.

Ottelu alkaa aamulla noin kello seitsemän Suomen aikaa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Henri Kontinen ja John Peers ovat neljän parhaan joukossa Grand Slam -luokan kilpailussa.

Nuori 17-vuotias Emil Ruusuvuori jatkaa myös hyviä otteitaan Australiassa, hän kukisti kolmannen kierroksen ottelussaan Tshekin Michael Vrbenskyn 6–3, 6–3. Ruusuvuori saa puolivälieräottelussa vastaansa astetta kovemman pelaajan, Ranskan Corentin Moutetin.

Kommentoi Facebookissa