Henry Manni kelasi kultaa kisaennätyksellä – Suomella 14 mitalin EM-kisat

Mestaruus oli Henry Mannille kisojen toinen, sillä hän voitti myös 400 metriä.

Mestaruus oli Henry Mannille kisojen toinen, sillä hän voitti myös 400 metriä. (Kuva SUL)

Parayleisurheilun EM-kilpailut olivat Suomelle menestyksekkäät kahdeksalla kultamitalilla.

PARAYLEISURHEILU Suomalaissuoritukset parayleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä saivat kultaisen päätöksen, kun Henry Manni kelasi T34-luokassa 800 metrillä mestariksi kisaennätyksellä 1.52,26. Toiseksi kelasi Britannian Ben Rowlings ajalla 1.52,95.

– Meni niin kuin suunnittelin. Hyvältä tuntui kelaus. Kun Rowlings tuli rinnalle 600 metrin kohdalla tiesin, että pystyn kelaamaan kovempaakin. EM-ennätys ja yksin kelaten, Manni tuumi tyytyväisenä.

Mestaruus oli Mannille kisojen toinen, sillä hän voitti myös 400 metriä. Manni oli satasella toinen.

– Sataseen olen eniten pettynyt. Kasi tuntui parhaimmalta, kun se on tällä hetkellä paralympialaisissa matkana satasen lisäksi. Pystyin lopussa vielä ottamaan loppukirin, Manni tuumi.

Parayleisurheilun EM-kilpailut olivat Suomelle menestyksekkäät. Suomi saavutti kahdeksan kultamitalia. Mannin kahden mestaruuden lisäksi Leo-Pekka Tähti voitti kolme kultaa (T54 100, 200 ja 400 metriä), yhdet mestaruudet kukin saavuttivat Amanda Kotaja (T54 100 metriä), Marjaana Heikkinen (F34 keihäs) ja Ronja Oja sekä Jesper Oja (T11, 100 metriä).

Lisäksi suomalaisurheilijat saavuttivat neljä hopeaa: Tähti T54 800 metrillä, Manni T34 100 metrillä sekä Toni Piispanen T51-luokassa 100 ja 200 metrillä. Pronsseja tuli kaksi: Kotaja T54 200 metrillä ja Oja T11 pituushypyssä.

– Kunnonajoitukset onnistuivat kaikilla. Kisat menivät suunnitelmien mukaan. Kaikki olivat kovassa iskussa ja välineetkin pysyivät ehjinä. Lisäksi ensikertalaisemme esiintyivät hienosti ja joukkueen henki oli kokonaisuudessaan hieno, parayleisurheilun päävalmentaja ja kisoissa joukkueenjohtajana toiminut Maarit Kurki summasi hienosti sujuneita kisoja.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Lue myös: Kolmas kultamitali Leo-Pekka Tähdelle – Amanda Kotaja kelasi naisten Euroopan mestariksi

Kommentoi Facebookissa