HesaÄijä vaihtaisi huumorin rokkibändiin ja maailmanvalloitukseen

Marios Kleovoulou on löytänyt tekemisilleen oikean asenteen.

Marios Kleovoulou on löytänyt tekemisilleen oikean asenteen. (Kuva Ari Anteroinen)

Marios Kleovoulou on käynyt jo kokeilemassa siipiään ja äänittämässä Amerikassa.

SOMEILMIÖ Moni tuntee HesaÄijän hauskana kaverina, joka puhuu videoilla rauman murteella ja vähän muillakin. Suomenkielistä KeskiHesa-nimistä kappalettakin on katsottu Youtube-videona lähes puoli miljoonaa kertaa.

Seuraava askel suosiossa otettiin viime kesänä, kun kappale Terassilta lentoon sai siivet alleen. Yhdessä rap-artisti Mäkkin kanssa tehty kappale on kuunneltu Spotify-musiikkipalvelussa viisi miljoonaa kertaa.

Mökkitie Records -levy-yhtiössä kappaleita työkseen muille artisteille kirjoittavalle miehelle se ei kuitenkaan riitä. Marios Kleovouloun tähtäin oli jo kymmenkunta vuotta sitten suuremmille areenoille Dystamia-nimisellä love metallia soittavalla rokkibändillä.

– Katse oli silloin tiukasti tulevaisuuteen ja aikomus oli valloittaa maailma Ville Valon jalanjäljissä, Marios myöntää nyt kahvilan pöydässä.

Dystamia hajosi, kun yhtyeen keulakuva ja laulaja Marios suuntasi Tampereelle opiskelemaan musiikkituotantoa.

Amerikan valloitus

Rokkaaminen ei kuitenkaan jäänyt, sillä uusi yhtye Street Lips lyötiin kasaan opiskelijakavereiden tapaan ja vanhasta bändistä tuli Juuso Alamäki kitaran varteen.

– Demoja läheteltiin eteenpäin ja tuottajavelho Jimmy Westerlundin kiinnostus heräsi.

Yhtyeelle tarjottiin mahdollisuutta tehdä iso levy ison tuottajan kanssa. Marios suuntasi kavereidensa kanssa kohti Amerikan kultamaata ja Los Angelesia. Perillä aloitettiin sessiot Westerlundin johdolla.

– Biiseistä tuli popimpia ja muutama bändin jätkä totesi, että ei tällaista… Pakka hajosi ja tilalle vaihtui uusi kokoonpano Forte Silence.

Los Angelesissa oli kirkas taivas korkealla ja haaveet vielä korkeammalla.
Los Angelesissa oli kirkas taivas korkealla ja haaveet vielä korkeammalla. (Kuva Marios Kleovouloun arkisto)

Vuorossa oli valmistelujen jälkeen toinen reissu Yhdysvaltoihin.

– Saatiin valmiiksi 7–8 biisiä ja mietimme, mitäs nyt. Olimme maksaneet studiot omistamme ja biisit pitäisi saada julki, tarinoi Marios.

Aluksi iso Sony kiinnostuikin, mutta sopimukseen ei kuitenkaan päästy.

HesaÄijä syntyy

Muutama vuosi sitten Olli Saksa Mökkitie-yhtiöstä kiinnostui bändistä ja kuultuaan, että Marios tekee biisejä, tämä pyydettiin töihin biisintekijäksi.

– Jossain biisinkirjoitussessiossa käytin sanaa ”Hesa”, ja se särähti pahasti stadilaisten kavereiden korvaan. Minä tietenkin lisäsin höökyä pesään ja tein Instagramiin hauskoja Hesa-videoita, Marios naureskelee.

Loppu on historiaa, kuten sanonta kuuluu. HesaÄijä-touhu räjähti niin sanotusti käsiin ja pian mies oli jo Helsingin Sanomien Nyt-liitteen haastattelussa. Kaljaraitsikka-video video on tavoittanut Facebookissa reilusti yli miljoona käyttäjää.

– Hommassa nähtiin potentiaalia. Ensin tuli biisi KeskiHesa ja sitten Mäkkin kanssa Terassilta lentoon. Se meni kesäkuussa kultaan ja myöhemmin platinaan, iloitsee Marios.

Kesällä ja syksyllä HesaÄijä on myös tehnyt keikkaa Mäkkin ja Janne Ordénin kanssa.

– Pitää uskoa hommaan, siinä ei häviä mitään.
– Pitää uskoa hommaan, siinä ei häviä mitään. (Kuva Ari Anteroinen)

Rokki palaa takaisin

Mutta miehen mielessä on aina ollut bändielämä.

– Yksin keikkailu on loppujen lopuksi yksinäistä hommaa, luonnehtii Marios ja paljastaa, että Forte Silence on saanut jo sinkun miksattua.

Mukana on uusi tuottaja Erno Laitinen, musiikissa on otettu pieni askel taaksepäin vanhaan soundiin.

– Kyllä hiki pitää biiseistä kuulua ja rokkihenki täytyy olla päällä, määrittelee Marios.

Kappaleen on tarkoitus ilmestyä vuoden 2017 puolella kun tiedetään, kuka on julkaisijana mukana.

– Biisi on englanninkielinen, sillä päätähtäin on ulkomailla. Pitää ajatella isosti, eikä pelätä. Riskejä voi ottaa ja niistä oppii aina, vakuuttaa Marios.

Amerikan reissut eivät olleet Marioksen mielestä hukkaan heitettyä aikaa, sillä kokemus oli hieno.

– Sai työskennellä ammattilaisten kanssa ja näki sitä jenkkimentaliteettia. Pitää uskoa hommaan, siinä ei häviä mitään. Haluan olla ensimmäinen suomalainen, joka käy pokkaamassa rockin Grammyn! Marios pamauttaa.

Menestykseen tarvittavaa mentaliteettia on tarttunut ilmiselvästi myös kyproslaiset juuret omaavaan raumalaiseen ja nykyiseen ”hesalaiseen”. Ennen ensimmäisiä Grammy-juhlia Forte Silence jyrähtää kuitenkin tosissaan käyntiin ja HesaÄijä kasvaa entistä isommaksi.

– Molemmille tehdään uusia biisejä, valottaa Marios Kleovoulou.

  • Videolla HesaÄijä ja kappale KeskiHesa

Kommentoi Facebookissa