Hieno suomalaissaavutus – Glen Kamara Eurooppa-liigan finaaliin

Glen Kamara pelaa seuratasolla Skotlannissa Glasgow Rangersissa. (Kuva AOP)

Suomen maajoukkuepelaajan Glen Kamaran edustama Glasgow Rangers on edennyt jalkapallon Eurooppa-liigan finaaliin.

JALKAPALLO Glasgow Rangersin suomalaistähti Glen Kamara viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa Eurooppa-liigassa torstaina ja maali olikin todella tärkeä. Rangers voitti RB Leipzigin maalein 3-1 ja eteni Sevillassa 18. toukokuuta pelattavaan Eurooppa-liigan finaaliin, jossa kohtaa Eintracht Fankfurtin.

Rangers oli hävinnyt välierien avausottelun 1-0. Jatkopaikan se saavutti yhteismaalein 3-2.

Kamara teki Rangersin toisen maalin. Hänen komea vasemman jalan laukauksensa painui upeasti vasempaan alakulmaan.

Suomalaispelaajille eurocupien finaalipaikat ovat harvinaista herkkua ja mestaruudet ovat vieläkin harvinaisempia. Vain neljästi suomalaispelaaja on ollut nostelemassa pyttyä eurocupin voittajana.

Legendaarinen Jari ”Jallu” Rantanen teki 1987 historiaa, kun IFK Göteborg voitti Eurooppa-liigan edeltäjän UEFA-cupin. Rantasesta tuli ensimmäinen suomalainen eurocup-voittaja.

Samana vuonna Petri Tiainen voitti Cup-voittajien cupin Ajaxin paidassa. Tiainen oli Rantasen tavoin loppuottelussa vaihtopelaajana, eikä saanut peliaikaa.

Mestareiden liigan mestaruuden suomalaispelaaja on voittanut kahdesti. Jari Litmanen oli voittamassa Mestareiden liigaa Ajaxin paidassa 1995. Vuotta myöhemmin Litmanen ja Ajax olivat häviämässä finaalia.

Sami Hyypiä voitti Mestareiden liigan Liverpoolissa 2005. Vuonna 2007 Hyypiä ja Liverpool olivat häviämässä finaalia.

Kamarasta voi tulla siis viides eurocupin voittanut suomalaispelaaja. Hän tekisi historiaa, koska Eurooppa-liigaa suomalaispelaajaa ei koskaan ole ollut voittamassa.

Kamaralla ja Rangersilla on mahdollisuuksia myös triplaan. Tosin Skotlannin liigan mestaruus ei ole enää joukkueen omissa käsissä, kun viime sunnuntaina seura jäi 1-1 -tasapeliin Celticia vastaan eron sarjataulukossa ollessa ennen kolmea päätöskierrosta Celticin hyväksi kuusi pistettä.

Skotlannin cupin mestaruus on sen sijaan täysin Rangersin omissa käsissä. Finaalissa seura kohtaa 21. toukokuuta Heartsin.

Lue myös: Real Madrid vielä brittifutiksen dominoinnin esteenä.

Kommentoi Facebookissa