HIFK budjetoi jopa 10 miljoonaa kiekkokauteen – silti on vain yksi mestarisuosikki

Jukka Rautakorpi palasi tamperelaisseuran pääkäskyttäjäksi.

Jukka Rautakorpi palasi tamperelaisseura Tapparan pääkäskyttäjäksi. (Kuva AOP)

Tapparan uskotaan olevan jälleen terästä, vaikka myös Kärpät sijoittaa tamperelaisia enemmän.

JÄÄKIEKKO Kiekkokausi 2017–2018 pyörähtää tänään käyntiin ja kun kiekko putoaa jäähän, sarjassa on vain yksi mestarisuosikki. Jukka Rautakorpi palasi luotsaamaan kirvesrintoja, poissa ovat pistenikkarit Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen, mutta tilalle on tullut Thomas Zaborsky.

Tapparan kahdeksan miljoonan euron luokkaa oleva budjetti ei kuitenkaan ole Liigan suurin. HIFK on budjetoinut ensimmäisenä Liiga-seurana kautta aikojen 10 miljoonaa euroa alkavan kauden kuluihin. Viime kaudesta HIFK:n kulut ovat kasvaneet miljoonalla eurolla.

Kärppien ilmoittamat kauden kulut ovat samalla tasolla kuin kaudella 2016–17. Kärpät muodostaa helsinkiläisten kanssa budjettivertailun kärkikaksikon reilut 300 000 euroa pienemmillä kuluillaan.

Samaa luokkaa kuin Tapparan kokonaisbudjetti on myös Rauman Lukolla sekä JYP:llä, eikä TPS jää kauas.

Liigaseurojen ilmoittamat kokonaisbudjetit sekä pelaajien palkkabudjetit.
Liigaseurojen ilmoittamat kokonaisbudjetit sekä pelaajien palkkabudjetit. (Kaavio Liiga)

Pelaajapalkkavertailussa kolmanneksi kaksikon jälkeen nousee hallitseva mestari Tappara. Kaikkiaan seurat maksavat pelaajapalkkoja yhteensä 31,1 miljoonaa euroa. HIFK:n osuus summasta on 3,2, Kärppien 3,0 ja Tapparan 2,65 miljoonaa. Palkkabudjetit ovat nousseet viime kaudesta maltillisesti 1,3 prosentilla.

Suhteellisesti eniten budjettiaan on kasvattanut Mikkelin Jukurit, jonka menot ovat kasvaneet viime vuodesta 27,5 prosenttia. Yli 10 prosentin vuosikasvuun yltävät HIFK:n ja Jukurien lisäksi myös JYP – plussaa 12,1 prosenttia – ja TPS reilun kymmenen prosentin kasvulla.

Joukkueiden kokonaiskulut tälle kaudelle ovat reilut 97 miljoonaa euroa, joka on Liigan kaikkien aikojen ennätys. Kasvua viime kauteen on kaksi prosenttia.

Kommentoi Facebookissa