HIFK nollasi kauden superyllättäjän – ”Vapautunut meininki oli”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK oli tyly isäntä kauden yllättäjälle KooKoolle. Vapautuneesti esiintynyt HIFK voitti 4-0.

JÄÄKIEKKO HIFK on ollut tällä jääkiekkoliigan kaudella yksi sarjan parhaista vierasjoukkueista, mutta kotona on ollut vaikeaa. Perjantai-iltana HIFK näytti kuitenkin Nordiksella, että kotonakin homma alkaa sujua.

HIFK kaatoi kauden sensaatiojoukkue KooKoon tylysti 4-0 ja pelitapahtumista kertoo olennaisesti se, että HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa sai nollapelin vain 10 torjunnalla.

Oliko tämä HIFK:n kauden paras kotipeli?

– Vertaaminen on tietysti aina vaikeaa, mutta ei se ihan väärä analyysi varmasti ole, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi Sport Contentille.

– Kova vastus oli tänään, mutta pelasimme kyllä tosi hyvin ja sitoutuneesti sekä puolustimme tiiviisti. Sitten olimme tekopaikoissa riittävän tehokkaita. Olimme johtoasemassa myös tylyjä. OIemme pystyneet karsimaan kiekollisia virheitä pois ja pelaamaan vähän yksinkertaisemmin. Virheet monesti laskee energiaa ja niiden välttäminen taas tuo sitä lisää, Pikkarainen analysoi.

HIFK ei laskenut sarjakolmosena olevaa KooKoota kovinkaan herkästi ykköskorin tekopaikoille.

– Pelasimme tosi uhrautuvasti ja blokkasimme paljon kiekkoja. Ja ennen kaikkea tuo hyökkääjien työmäärä alaspäin oli todella hyvällä tasolla, Pikkarainen sanoi.

HIFK sai otteluun kultakypäränsä Teemu Turusen takaisin kokoonpanoon. Turunen oli ollut alaraajavamman vuoksi lähes kaksi kuukautta poissa peleistä, mutta se ei juurikaan näkynyt SM-liigan parhaan pelaajan otteissa. Turusen perjantai-illan saldo oli komeasti 1+1.

– Kyllä hän oli huomattavasti parempi, mitä ehkä odotusarvo tuollaisen vamman jälkeen olisi itsellänikään ollut. Mutta kyllä hän nyt tarvitsee pelejä alle, että pääsee taas omaan vahvaan pelaamiseen kiinni. Siinä mielessä on hyvä, ettei nyt heti perään tule uutta peliä, ettei hän joudu liialliseen kuormitukseen heti. Ensi viikolla on kolme pelejä ja katsotaan sitten vähän sitä kuormitusta, ettei hän joudu sellaiseen kierteeseen, Pikkarainen kehui.

HIFK:lla oli ennen perjantaita alla hyvin ehjä vieraspeli SaiPaa vastaan. Perjantain ottelu oli siihen suoraa jatkumoa. Se varmasti päävalmentajaa miellyttää?

– Joo, olen kyllä tyytyväinen. Mutta kyllä kovilla olimme molemmissa peleissä. Varsinkin kun Turusella ja (Lennart) Petrellillä on alla niin pitkät poissaolot, että he tavallaan aloittivat kauden alusta. Sitten on ollut virusta ja kaikenlaisia juttuja. Pystyimme kuitenkin puristamaan ihan luonteenkin kautta ja se on hieno asia, Pikkarainen kiitteli omiaan.

HIFK:n hyvät otteet näkyivät ja kuuluivat myös helsinkiläisjoukkueen kopissa. Joukkue oli äärettömän iloinen ja vapautunut. Henkisesti voitto sensaatiojoukkue KooKoosta tuntui olevan vielä isompi juttu kuin mitä se oli sarjataulukon kannalta.

– Ehdottomasti. Vapautunut meininki oli koko pelin ajan, mitä tietysti onnistumiset vielä ruokki lisää. Se oli hyvä asia.
Onko tätä vapautuneisuutta nähtävissä isossa kuvassakin?

– On ollut viime aikoina kieltämättä. Tietysti kauteen mahtuu kaikenlaisia vaiheita. Määrättyjä vastoinkäymisiä on ollut. Ei meillä ole ollut mitenkään helppo runkosarja, eikä se sellaisena tästä jatkukaan, sillä kuuden joukkoon haluavat muutkin joukkueet. Nämä asiat ovat kuitenkin niitä voimavaroja, kun ne pystyy käsittelemään rehellisesti, Pikkarainen linjasi.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: TPS:n Vladimir Jursinovin rooli oli merkittävä – Leijonien nousu perustui myös Neuvosto-oppeihin

 

SM-liigan tulokset 21.2.

HIFK – KooKoo 4-0 (2-0,0-0,2-0)
Jukurit – Lukko 1-3 (0-2,0-0,1-1)
SaiPa – Kärpät 2-5 (1-1,1-1,0-3)
Tappara – Ilves ja 1-2 (0-0,1-0,0-1)
Ässät – KalPa 3-4 (0-0,1-1,2-3)

Kommentoi Facebookissa