HIFK rysäytti kovia sopimusuutisia – nyt on paljon pelissä

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK:n uusia hankintoja ovat muun muassa Jori Lehterä, Sami Lepistö ja Aron Kiviharju.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa viime vuosina alisuorittanut HIFK tiedotti maanantaina tehneensä kuusi uutta pelaajasopimusta. Joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Jori Lehterä ja Joni Ikonen, puolustajat Sami Lepistö, Tony Sund ja Aron Kiviharju sekä maalivahti Tomi Karhunen.

HIFK on viime vuosina saanut pelaajahankinnoistaan kritiikkiä tulosten osoittaessa, ettei tyly palaute ole ollut suinkaan perusteetonta. Nyt julkistettiin nimilista, joka on Euroopan mittakaavassa huipputasoa.

Lehterän ja Kiviharjun sopimukset ovat kaksivuotisia. Sundin, Ikosen ja Karhusen puolestaan yksivuotisia. Sami Lepistön sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Keskushyökkääjä Jori Lehterä saapuu HIFK:hon kahden vuoden sopimuksella. NHL:ssä 307 ottelua pelannut espoolaislähtöinen Lehterä juhli keväällä Suomen mestaruutta Tapparan paidassa.

– Halusimme vahvistaa keskikaistaa ja erikoistilannepelaamista alkavalle kaudelle. Jori oli viime kaudella Liigan eliittiä molemmissa kategorioissa. Hän tuo joukkueeseen lisäksi haluamaamme kokemusta ja johtajuutta, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Leijonissa 2011 MM-kultaa voittanut Sami Lepistö siirtyy HIFK:hon 1+1-vuotisella sopimuksella. Alkava kausi on puolustajan 21. kausi ammattilaisena. Lepistö pelasi viime kaudella Sveitsin liigan Langnaussa.

– Pelin vaade on koventunut ja muuttunut viime vuosina. Sami osoitti viime vuonna tasonsa yhdessä Euroopan kovimmista sarjoista ja hän oli myös maajoukkueen mukana EHT:lla. ”Leppä” tuo oivan lisän kiekolliseen pelaamiseemme puolustusvelvollisuuksista luistamatta. Pitkään Euroopan huipulla kiekkoillut Lepistö tuo pukukoppiin oman kokemuksensa ja johtajuutensa, sanoo Salmelainen.

Joni Ikonen solmi HIFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen. 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kauden aina finaaleihin yltäneen Pelicansin paidassa.

IFK Lepplaxin kasvatti Tony Sund teki HIFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen. Kaksi edellistä kautta 27-vuotias puolustaja vietti SHL-seura Röglessä, jossa hän voitti CHL:n mestaruuden kaudella 2021-2022.

Tomi Karhunen, 33-vuotias Joensuun Jokipoikien kasvatti saapuu HIFK:hon yksivuotisella sopimuksella. Kolminkertainen Suomen mestari päätti edellisen kautensa Sveitsissä SC Bernissä.

Nuoruuden voimaa hankinnoissa edustaa tammikuussa 17 vuotta täyttänyt turkulaislähtöinen puolustaja Aron Kiviharju. Suomen jääkiekon merkittävä lupaus Kiviharju debytoi Liigassa kuluneella kaudella pelaten 21 ottelua TPS:n paidassa.

Lue myös: KuPS kärkeen – HJK:n kriisi vain syvenee

Kommentoi Facebookissa