HIFK sai Jokereista vahvistuksia – otti murskavoiton

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK voitti SaiPan 6-1. Jokereista vapautuneet Iiro Pakarinen ja Teemu Turunen tekivät paluun HIFK:n paitaan.

JÄÄKIEKKO HIFK murjoi keskiviikkona SaiPan SM-liigassa 6-1-lukemin. HIFK esitteli kotiyleisölleen kaksi uutta vahvistusta, Teemu Turusen ja Iiro Pakarisen.

Jokereista lähtenyt kaksikko otti heti roolia. Pakarinen teki yhden maalin ja Turunen toi uhkaa IFK:n ylivoimalle. Mutta koko joukkue onnistui keskiviikkona mainiosti.

– Tosi hyvä valmistautuminen. Pääsimme paremmin ytimeen ja sellaisiin henkisiin voimavaroihin, mitä jääkiekkopelissä tarvitaan ja moni voittavan pelin lainalaisuus oli tänään meidän puolella. Hyviä henkilökohtaisia onnistumisia, jotka seuraavat usein joukkueenkin hyvää pelaamista, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi Sport Contentille.

– Tästä on hyvä jatkaa, mutta paljon on vielä asioita, mitä voidaan tehdä myös paremmin, hän jatkoi.

HIFK sai Jokereista tuntuvia vahvistuksia, kun seuran kausi KHL:ssä loppui kesken Ukrainan sodan vuoksi. Iiro Pakarinen ja Teemu Turunen ovat HIFK:lle kivenkovia vahvistuksia, vaikka toki täytyy muistaa, että siirtojen taustalla oli valtavan surulliset syyt.

– Upea juttu. Olemme tosi tyytyväisiä siihen, että Teemu ja Iiro halusivat tulla IFK:hon. Heillä on täällä historiaa ja molemmat ovat erittäin hyviä pelaajia. Reid Gardiner tuli meille myös lainalle JYPistä. Hän on maalivainun omaava hyvä hyökkääjä. Erikoinen kevät menossa, Peltonen kommentoi ja jatkoi:

– Me olemme sen suhteen kuitenkin realisteja, että mitä tahansa voi tapahtua. Meillä on hyvä määrä pelaajia ja pystytään sitten reagoimaan, jos jotain tapahtuu. Jos ei ole kaikki käytettävissä sairastumisen tai muiden syiden takia.

Ukrainan sota on järkyttänyt kaikkia. Urheilu on kaunis asia, mutta sittenkin vain urheilua.

– Nämä muut asiat laittavat asioita tietysti ihan hyväänkin perspektiiviin. Kyllä tässä saa kiitollinen olla, että näitä pelejä pelataan. On yleisöä ja ainakin tuntuu siltä, että ainakin tämä Liiga on menossa hyvään suuntaan. Hieno ilta tänäänkin täällä ja viikonloppuna Tampereella. Siitä pitää olla myös kiitollinen, Peltonen sanoi.

– Onhan tässä varmasti kaikilla aika ristiriitaiset tunnelmat, mitä tässä oikein tapahtuu, mutta ne ovat sellaisia asioita, että kannattaa varmasti muistaa, että asiat ovat aika hyvin, Peltonen muistutti.

Valmentajakseen Jokereista Lauri Marjamäen saanut Kärpät kohtasi Jukurit ja voitti maalein 2-0. Kärppien maaleista vastasivat Arttu Paaso ja uusi hankinta Kirill Slepets.

Jukurit jatkaa sarjassa kolmantena. HIFK on viidentenä ja Kärpät kahdeksantena.

SM-liigan runkosarjan sijoitukset ratkaistaan viime kauden tapaan pistekeskiarvojen perusteella.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Hjallis Harkimon työn nolo loppu – logot revittiin areenan seinistä

Kommentoi Facebookissa