HIFK taas synkässä tappioputkessa – Tapparalle viimein voitto Ilveksestä

Kuva Fotolia

Jukurit voitti HIFK:n 2-1 ja aiheutti helsinkiläisille neljännen perättäisen tappion. Tappara puolestaan kukisti Ilveksen paikallisderbyssä 5-3.

JÄÄKIEKKO HIFK näytti jo hetken ajan piristyneen sysimustan syyskauden jälkeen, mutta nyt helsinkiläiset ovat ajautuneet jälleen synkkään tappioputkeen. Jukurit kaatoi HIFK:n perjantaina 2-1 ja tappio oli HIFK:lle jo neljäs putkeen.

– Onnittelut Jukureille. He olivat juuri tuon verran parempia, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen myönsi.

– Erikoistilanteet ratkaisivat, kuten maanantainakin, mutta nyt oli vähän eri peli. Enemmän oli tunnetta. Meillä on ollut nyt viime aikoina sellainen trendi, että hyökkääjien ne viimeiset suoritukset jäävät vähän piippuun ja niin se meni vähän tänäänkin, vaikka oli siellä hyviäkin suorituksia, Peltonen jatkoi.

HIFK sai ottelun alussa viiden minuutin ylivoiman, mutta jätti sen mahdollisuuden käyttämättä.

– Kyllä siinä pitäisi niiden laukauksien lähteä suoraan, kun paikka tulee keskelle ihan parhaille tonteille. Mutta niin kuin sanoin, niin siinä se ero tänään tuli, Peltonen analysoi.

Ilves on ollut tälläkin kaudella niskan päällä Tampereen paikallispeleissä, mutta perjantaina Tappara oli parempi maalein 5-3. Veli-Matti Savinainen nousi Tapparan sankariksi. Hän teki tehot 2+1.

Tappara on voittanut jo neljä ottelua putkeen ja nousi kolmanneksi. Kaksi ottelua putkeen hävinnyt Ilves on neljäntenä sarjassa.

Kumpi on suurempi mestarisuosikki Tappara vai Ilves? Sitä yritettiin selvittää perjantain paikallispelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kuittailun aloitti ensin puhunut Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola, joka puhui Ilveksestä mestarisuosikkina.

– Hieno joukkue oli vastassa. Ilves tulee kyllä olemaan tällä kaudella varmasti siellä kärkikahinoissa ja mestarisuosikkina, Tapola heitti.

Sitten tuli Ilveksen päävalmentajan Antti Pennasen vuoro ja hän maksoi potut pottuina.

– Pettynyt tulokseen totta kai. Sitä isointa mestarisuosikkia vastaan kun pelataan, niin pelin vaatimustaso oli kova. Yksi kovimmista missä olen ollut. Vaatimustaso oli kova ja kyllä siellä sai jatkuvasti mitata itseään ihan tosissaan, Pennanen sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kärpät ajautunut SM-liigassa tappioputkeen

Kommentoi Facebookissa