Argentiina välieriin – Lionel Messin unelma elossa

Argentiina voitti Hollannin rangaistuspotkukilpailussa ja eteni MM-jalkapallon välieriin. (Kuva AOP)

Argentiina menetti kahden maalin johtonsa, mutta voitti Hollannin rangaistuspotkukilpailussa.

JALKAPALLO Viidensissä MM-kisoissaan pelaavan Lionel Messin unelma jalkapallon maailmanmestaruudesta elää yhä. Argentiina taisteli voiton Hollannista puolivälieräottelussa rangaistuspotkukilpailun kautta.

Messi syötti avausmaalin ja teki itse toisen maalin rangaistuspotkusta. Hollanti nousi kuitenkin tasoihin.

– Oli todella kova matsi. Alusta saakka oli vaikeaa, koska oli kova joukkue vastassa. Johdimme 2-0 ja sitten Hollanti aiheutti ongelmia meille pitkillä palloilla. Koimme takaiskuja, mutta pääsimme välieriin, mitä halusimme, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Messi kommentoi.

Hollannin 2-2 -tasoitusmaali syntyi toisen puoliajan lisäajan viimeisellä minuutilla vapaapotkutilanteesta.

– Tuntui hyvin epäreilulta. Mielestäni siinä ei ollut rikettä. En halua puhua tuomareista enempää. Kun Lautaro teki rankkarikisassa maalin, purkautui joukkueesta valtava ilo, Messi totesi ottelun käänteistä.

Messiltä tietenkin kysyttiin edesmenneestä suuruudesta Diego Maradonasta.

– Olimme hyvin onnellisia ja argentiinalaiset täällä ja kotona ovat todella innoissaan. Ja kyllä. Diego katselee meitä taivaassa ja puskee meitä eteenpäin, Messi ilmoitti.

Argentiina hallitsi peliä ensimmäiset 70 minuuttia. Sitten Hollanti sai otteen, joka ei vienyt sitä kuitenkaan voittoon asti.,

– Ensimmäisellä puoliajalla emme löytäneet vapaita pelaajia, kun meillä oli pallo. Tein muutoksia joihin Argentiinan piti sopeutua. Sitten peli rupesikin sujumaan. Nousimme tasoihin. Meni rankkarikisaan, jossa hävisimme toista kertaa Argentiinalle saman valmentajan komennossa, kommentoi Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal.

Van Gaalin komennossa Hollanti oli hävinnyt MM-välieräottelun 2014 Argentiinalle rangaistuspotkuilla. Nyt tuli siis jälleen rankkaritappio.

– Valmentaja oli oppinut edellisestä kerrasta ja kehottanut harjoittelemaan rankkareita. Olikin iso pettymys hävitä, kun olimme onnistuneet nousemaan tasoihin, hän totesi.

Hollannin hahmo oli joukkueen molemmat maalit viimeistellyt Wout Weghorst. 2-2 -tasoituksen Weghorst teki toisella puoliajalla viime hetkillä upeasta vapaapotkukuviosta.

– Mielestäni argentiinalaiset saivat rankkarin aika helposti, mutta heidän avausmaalinsa oli hieno suoritus Messiltä. Toisella puoliajalla pystyimme pelaamaan peliämme ja hyödynsimme pituusetuamme. Sitä vapaapotkua, josta Weghorst maalasi, olimme harjoitelleet, van Gaal kertoi.

Van Gaal, 71, toimi Hollannin päävalmentajana jo kolmatta kertaa. Hän katsoo onnistuneensa hyvin.

– Jätän taakseni erinomaisen joukkueen. Tämä joukkue oli hyvin lähellä välieräpaikkaa. Jalkapallollisesti joukkue oli hyvä, eikä hävinnyt. Tämä oli viimeinen otteluni kolmannessa pestissäni Hollannin päävalmentajana. 20 ottelusta emme hävinneet yhtään. Katson tätä positiivisessa valossa.

Argentiina pelaa tiistaina MM-kisojen välieräottelussa Kroatiaa vastaan. Puolivälierässään Kroatia voitti Brasilian rangaistuspotkukilpailussa tilanteen oltua jatkoajan jälkeen 1-1.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kroatia juhlii taas – Brasilian MM-kisat ohi

Kommentoi Facebookissa