Kroatia juhlii taas – Brasilian MM-kisat ohi

Kroatia pudotti Brasilian jatkosta puolivälieräottelussa rangaistuspotkukilpailussa. (Kuva AOP)

Kroatia voitti Brasilian MM-kisojen puolivälieräottelussa rangaistuspotkukilpailussa. Jatkoajan jälkeen tilanne oli ollut 1-1.

JALKAPALLO Brasilia jää vaille jalkapallon maailmanmestaruutta jo viidensissä perättäisissä kisoissa. Tämä varmistui perjantaina Kroatian pehmitettyä brasilialaiset rangaistuspotkukilpailussa.

Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli ollut 0-0. Jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla Neymar teki ensin komean maalin Brasilian sahattua kroatialaisten puolustuksen läpi. Jatkoajan lopulla 117. minuutilla Kroatian Bruno Petkovic ampui kuitenkin tasoitusmaalin.

Rankkarikisa alkoi Brasilian Rodrygon heikolla suorituksella. Japanin neljännesvälieräottelun rankkarikisassa masentanut Kroatian maalivahti Dominik Livakovic torjui varmasti.

Sen jälkeen kaikki Kroatian neljä vetäjää onnistuivat. Rankkarikisa päättyi Brasilian neljänteen yritykseen, jonka Marquinhos ampui tolppaan.

– Haluan kiittää kaikkia faneja, jotka tulivat tänne Kroatiasta. Pelasimme koko sydämellämme. Pelaamme pelin kerrallaan, ja katsotaan, minne saakka se meidät vie, kommentoi ottelun sankari Livakovic.

Brasilian joukkueessa tunnelma oli epäuskoinen. Pidettiinhän Brasiliaa suurimpana mestarisuosikkina. Katsomosta bongattiin itkeviä brasilialaisfaneja.

Brasilia voitti viimeksi maailmanmestaruuden 2002. Sen jälkeen se on ollut MM-kisoissa vain kerran välierissä, kotikisoissa 2014, ja silloin tuli Saksalta välieräpelissä selkään maalein 1-7.

Brasilia on voittanut sen jälkeen olympiakultaa 2016 ja 2021 sekä Etelä-Amerikan mestaruuden 2019, mutta ne saavutukset eivät suuresti hetkauta maassa, joka on voittanut viisi MM-kultaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Näin jatkuu jalkapallon MM-turnaus

Kommentoi Facebookissa