HIFK voitti juhlaottelunsa – tähtipelaajalla aukkoja historian tuntemuksessa

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

Kristian Vesalainen loisti HIFK:n 125-vuotisjuhlaottelussa. Hänen HIFK-historian tuntemuksensa ei ollut kuitenkaan parhaalla tasolla.

JÄÄKIEKKO Alkukaudella varjojen mailla taapertanut HIFK jatkaa nyt nousujohteista menoaan SM-liigassa. Perjantaina se kaatoi 125-vuotisjuhlapelissään HPK:n 4-1.

HIFK:n suurimpia hahmoja oli seuran oma kasvatti Kristian Vesalainen. Hän iski tehot 1+2.

Vesalainen saapui perjantain ottelun jälkeen median eteen ja samalla paljastui häiritseviä aukkoja hänen HIFK-historian tuntemuksestaan.

Vesalainen pelaa Esa Tikkasen numerolla kasvattajaseurassaan, mutta ei tiennyt, että Tikkanen debytoi kevään 1983 finaalisarjassa Jokereita vastaan, ja että kyseiset finaalit ratkaisi perjantaina aloituskiekon pudottanut Pertti Lehtonen.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen korosti, että tuollaiset asiat pitäisi IFK-pelaajan kyllä tietää. Hän arveli, että Vesalainen joutuu historian ”kertauskurssille”.

– Kyllä joukkue varmaan laittaa, jos tällaista tulee eteen. Kiitän siitä työstä, mitä olet tehnyt meidän puolesta. Kyllä meidän pitää tietää nämä asiat paremmin, Peltonen sanoi Sport Contentille.

Vesalaisen aukot tavallaan ymmärtää, sillä hän ei ole ollut HIFK:n mukana koko kautta.

– Hän ei ollut silloin täällä mukana, kun niitä kauden alussa kysellään. Todennäköisesti hän joutuu siihen myöhemmin, Peltonen linjasi.

Peltonen korosti, että HIFK:n nykyisten pelaajien pitää tuntea seuran historia.

– Kyllä sen verran pitää arvostaa ja pidetään huolta siitä, että nykyiset pelaajat tuntevat historian ja perinteet. Uskon, että sen verran meillä pelaajat kyllä seuraavat mediaa, että pääsee siitä sitten kuittaamaan, Peltonen naurahti.

Vesalainen on syntynyt vuonna 1999. Ikä ei riitä kuitenkaan tekosyyksi.

– Ei. Kyllä sen verran pitää selvittää, Peltonen painotti.

Ässät yllätti Tapparan

Perjantain merkittävin yllättäjä oli Porin Ässät, joka päihitti Porin perjantai-illassa mestarisuosikki Tampereen Tapparan 4-2-lukemin. Ottelu oli vielä päätöserän alussa 2-2-lukemissa, mutta sitten Ässät meni menojaan.

Ässien voittomaalista vastasi 19-vuotias Valtteri Viirret. Hän teki 3-2-johtomaalin ajassa 50.39.

Pelicans kaatoi perjantaina Kouvolan KooKoon 3-1-lukemin ja katkaisi samalla neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Otto Kivenmäki oli lahtelaisten hahmo perjantaina. Hän teki tehot 1+1.

Kärkijoukkue Lukko nappasi myös voiton perjantain kierroksella. Se kaatoi JYPin 2-1 Harri Kainulaisen ja Kalle Ervastin osumilla.

Vaasassa kohtasivat Sport ja TPS. Sport otti ottelusta dramaattisen 2-1-voiton, kun Axel Holmström teki vaasalaisten voittomaalin vasta aivan viime hetkillä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kaksi suomalaista kelpasi NHL:n tähdistöotteluun

Kommentoi Facebookissa