Kaksi suomalaista kelpasi NHL:n tähdistöotteluun

Mikko Rantanen voitti Colorado Avalanchessa 2022 Stanley Cupin. (Kuva AOP)

Juuse Saros ja Mikko Rantanen edustavat NHL:n tähdistöviikonloppuna suomalaista jääkiekko-osaamista.

JÄÄKIEKKO NHL:n all-star -viikonloppu järjestetään 3.-4. helmikuuta Floridassa. Kyse on markkinointi- ja show-tapahtumasta, mutta urheilullistakin arvoa on sen osalta, että tapahtumaan valituksi tuleminen on kunnioitusta pelaajan tosipelien esityksiä kohtaan.

Tämän vuoden tähdistöpelissä nähdään kaksi suomalaista. Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros tuli valituksi jo aiemmin. Colorado Avalanchen hyökkääjän Mikko Rantasen valinta sai sinettinsä perjantaina.

Ensimmäisessä valintavaiheessa jokaisesta NHL-joukkueesta valittiin yksi pelaaja tähdistöotteluun. Nashvillesta kunnian sai Saros.

Toisessa valintavaiheessa vastuu siirtyi faneille, jotka äänestivät suosikkejaan. Rantanen tuli valituksi.

Molemmille suomalaispelaajille valinta tähdistöotteluun on uran toinen. Näytöt ovat molemmilla kovia.

Saros on toiminut Nashvillen ykkösmaalivahtina useamman vuoden ajan. Hän nousi NHL:n ykkösmaalivahdiksi kaudella 2019-2020.

Rantanen on ollut Coloradon parhaita hyökkääjiä jo kuuden vuoden ajan. Viime kesänä hän oli voittamassa Coloradon kanssa Stanley Cupia.

NHL:n tähdistöottelussa jokaisella divisioonalla on edustettuna 11 pelaajaa. Tähdistöottelussa pelataan kolme ottelua yhdeksän kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin joukkueilla kolmella kolmea vastaan.

Perjantaina 3. helmikuuta järjestetään tähdistötapahtuman taitokilpailut. Itse tähdistöottelu pelataan lauantaina 4. helmikuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasella vakuuttava paluu tositoimiin

Kommentoi Facebookissa