Lauri Markkasella vakuuttava paluu tositoimiin

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen oli kahdesta ottelusta sivussa ruhjevamman takia, mutta paluuottelussaan keskiviikkona hän oli paras pistemies seuransa Utah Jazzin voittaessa Los Angeles Clippersin.

KORIPALLO Lauri Markkanen palasi keskiviikkona NBA:ssa pelikentille kahden ottelun tauon. Markkasen paluu oli vakuuttava. Hänen seuransa Utah Jazz kaatoi kotonaan Los Angeles Clippersin selvin lukemin 126-103.

Markkaselle merkittiin 34 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla. Hän oli Jazzin selkeä ykköshahmo oltuaan ottelun paras pistemies.

Markkanen oli ollut sivussa kahdesta edellisestä ottelusta lonkan ruhjevamman takia. Clippers-ottelussa vammasta ei ollut havaittavissa merkkejä.

– Valmentajat ja joukkuekaverit laittoivat minut paikkoihin joissa sain hyvin palloa. Tulin peliin aggressiivisesti ja jatkoin vain siitä eteenpäin, Markkanen totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Markkasella oli kahdeksan kolmen pisteen heiton yritystä, joista hän upotti peräti kuusi. Vapaaheitoistaan Markkanen laittoi kaikki kuusi sisään.

Markkasen tilastoihin merkittiin myös syöttö ja riisto. Lisäksi hän otti kaksi torjuntaa.

Jazzille ottelu oli kauden ensimmäinen, jota se johti ottelu alusta loppuun. Jazzilla on tilillään nyt 24 voittoa ja 24 tappiota.

Voitto saattoi olla Jazzille tärkeä sen ohitettua Clippersin sarjataulukossa nousten seitsemännelle tilalle. Mikäli Utah ja Clippers päätyvät runkosarjan jälkeen tasapisteisiin, on Utahilla otteluparissa etulyöntiasema parempien keskinäisten tulosten perusteella.

Kymmenen parasta konferenssin joukkuetta etenee pudotuspeleihin, mutta vain kuusi parasta saa suoran pudotuspelipaikan. Sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat kahdesta muusta pudotuspelipaikasta karsinnat.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit vailla hallia – Hjallis Harkimon satutarina muuttui tragikomediaksi

Kommentoi Facebookissa