Venäläispelaajan taso liikaa Emil Ruusuvuorelle – ero kärkeen yhä iso

Emil Ruusuvuoren urakka Australian avoimissa päättyi 2023 toisella kierroksella. (Kuva AOP)

Andrei Rublev pudotti Emil Ruusuvuoren Australian avoimissa jatkosta toisella kierroksella erin 3-1.

TENNIS Emil Ruusuvuoren tie vuoden 2023 ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa katkesi toiselle kierrokselle. Turnauskaaviossa viidenneksi sijoitettu venäläispelaaja Andrei Rublev voitti Ruusuvuoren erin 3-1.

Ruusuvuori lähti otteluun vaikeista asetelmista. Hänen avauskierroksen ottelunsa oli sääolojen takia venynyt keskiviikolle ja palautumisaika Rublev-otteluun oli odotettua lyhyempi Rublev karkasikin avauserässä nopeasti 4-0-johtoon ja voitti erän lopulta pelein 6-2.

Toisessa erässä Rublev onnistui murtamaan kertaalleen Ruusuvuoren syötön ja se riitti myös erävoittoon. Rublev oli parempi pelein 6-4.

Kolmannessa erässä Ruusuvuori taisteli katkaisupeliin ja voitti sen 7-2 ja erän siis 7-6. Neljännessä erässä Rublev paransi tasoaan ja voitti helposti 6-3 ja koko ottelun siis 3-1.

Ruusuvuori on maailmanlistalla sijalla 44 ja Rublev viidentenä. Torstain ottelussa nähtiin, miten iso tasoero Rublevin ja Ruusuvuoren välillä on.

Rublev saa pelata kansainvälisiä otteluita, vaikka hänen kotimaansa Venäjä harjoittaa raakalaismaista sotaansa Ukrainasta. Venäjä on suljettu lähes kaikesta kansainvälisestä urheilusta, mutta kansainvälinen tennisliitto ei ole sulkenut venäläisiä turnauksistaan. Maansa kansallistunnuksia venäläiset eivät sentään saa käyttää.

Ruusuvuori, 23, ei ole koskaan edennyt Grand Slam-turnauksissa toista kierrosta pidemmälle. Australian avoimissa hän oli aiemmin ollut toisella kierroksella 2021. Viime vuonna hän eteni toiselle kierrokselle Grand Slam-tasolla Ranskan avoimissa ja Wimbledonissa.

Ruusuvuori jatkaa Australian avoimissa vielä nelinpelissä, jotka alkavat perjantaina. Hän kohtaa nelinpelin avauskierroksella parinsa Diego Hidalgon kanssa kolmanneksi sijoitetun parin Jean-Julien Rojerin ja Marcelo Arevalon. Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin avausvastustajana nelinpelissä ovat Nathaniel Lammons ja Jack Withrow.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Emil Ruusuvuori joutuu kohtaamaan venäläispelaajan

Kommentoi Facebookissa