Emil Ruusuvuori joutuu kohtaamaan venäläispelaajan

Emil Ruusuvuori eteni tenniksen Australian avoimissa toiselle kierrokselle. (Kuva AOP)

Emil Ruusuvuori eteni Australian avoimissa toiselle kierrokselle. Hän kohtaa toisella kierroksella venäläisen Andrei Rublevin.

TENNIS Emil Ruusuvuori eteni tenniksen Australian avointen kaksinpelin toiselle kierrokselle. Ruusuvuori voitti australialaisen Max Purcellin lopulta erin 3-1.

Ottelu aloitettiin tiistaina, mutta vaikeiden sääolojen takia se jouduttiin keskeyttämään. Lopulta matsi vietiin päätökseen keskiviikkona.

Tiistaina Ruusuvuori hävisi ensimmäisen erän 4-6, mutta voitti toisen 6-3 ja kolmannen erän 6-4. Ottelun keskeytys tapahtui tiistaina neljännessä erässä ennen katkaisupeliä.

Keskiviikkona ottelua päästiin jatkamaan ja Ruusuvuori voitti neljännen erän katkaisupelin 11-9. Neljäs erä päättyi siis hänen voittoonsa pelein 7-6.

Ruusuvuori lähti avauskierroksen otteluun suosikkina. Hän on maailmanlistalla sijalla 46. Karsinnan kautta turnaukseen edennyt Purcell on sijalla 205.

Australian avoimissa Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle nyt toista kertaa uransa aikana. Hän pystyi moiseen myös 2001. Grand Slam -tason turnauksissa Ruusuvuori, 23, ei ole toista kierrosta pidemmälle vielä urallaan edennyt.

Seuraavalla kierroksella Ruusuvuori kohtaakin jo melkoisen haasteen. Vastaan tulee viidenneksi sijoitettu venäläinen Andrei Rublev, joka avauskierroksellaan voitti Dominic Thiemin suoraan kolmessa erässä pelein 6-3, 6-4, 6-2. Rublev on maailmanlistalla viidentenä.

Tennis on yksi harvoista urheilulajeista, joissa venäläiskilpailijat saavat osallistua kansainvälisiin turnauksiin. Venäjä harjoittaa Ukrainassa raakalaismaisia sotatoimiaan, mutta kansainvälistä tennisliittoa eivät ukrainalaisten kärsimykset näytä kiinnostavan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit vailla hallia – Hjallis Harkimon satutarina muuttui tragikomediaksi

Kommentoi Facebookissa