HIFK:lta shokkiuutinen – kokeneen puolustajan ura ohi

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK:n kanssa sopimuksen tehnyt Sami Lepistö joutuu terveysongelman takia lopettamaan uransa.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelaavan HIFK:n entinen NHL-puolustaja Sami Lepistö joutuu lopettamaan pelaajauransa. Lepistöltä löytyi tutkimuksissa terveysongelma.

HIFK:n Liiga-joukkue tiedotti tiistaina, että 38-vuotiaalla puolustajalla Sami Lepistöllä diagnosoitiin lääkärintarkastuksessa sydänlöydös, joka estää ammattilaisuran jatkumisen.

– Lisätutkimusten jälkeen pelaaminen ei ollut enää suositeltavaa. Riski on pieni, mutta se on kuitenkin olemassa. Into oli kova ja olisin halunnut olla mukana tässä jengissä, mutta terveys on tietenkin aina etusijalla, Lepistö kertoo tiedotteessa.

Lepistön 20 vuotta kestänyt ammattilaisura alkoi Liigassa Jokereiden paidassa kaudella 2003-2004. Sitä ennen hän oli pelannut yhden pelin Mestistä. Lepistö edusti urallaan Suomea kolme kertaa olympialaisissa ja neljästi MM-kisoissa.

Hän oli mukana voittamassa MM-kultaa Bratislavassa keväällä 2011. Lisäksi Lepistö voitti olympiapronssia Vancouverissa 2010 ja Sotshissa 2014, jolloin NHL-pelaajat osallistuivat olympialaisiin.

NHL-otteluita hänelle kertyi kaikkiaan 176 ja KHL:ssä 466. AHL:n mestaruutta Lepistö juhli kauden 2008-2009 päätteeksi Hershey Bearsin paidassa. Viime kaudella Lepistö edusti Sveitsin liigan SCL Tigersia. Sitä edeltävällä kaudella hän saavutti hopeaa Ruotsin SHL:n Luulajassa.

– Nyt kun tuota aikaa katsoo taaksepäin, niin tuntuu, että se meni todella nopeasti. Sain pelata huippuliigoissa, tavata uusia ihmisiä ja kokea upeita asioita lajin parissa. Jossain vaiheessahan tämä aina loppuu. Kyllä tässä voi ihan pystypäin olla.

– On aika hengähtää hetki ja antaa aikaa perheelle, Lepistö toteaa.

Lepistö kertoi joukkueelle pelaajauransa päättymisestä tiistaina aamulla.

– Terveys edellä mennään, vaikka harmittaakin paljon Samin puolesta. Leppä pelasi upean uran ja haluammekin toivottaa koko seuran puolesta Samille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo.

Lähde HIFK:n tiedote

Lue myös: Lahteen haetaan hiihdon 2029 MM-kisoja

Kommentoi Facebookissa