HIFK:n maajoukkuepelaaja – ”KooKoo on kyllä pirun laadukas joukkue”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

KooKoo on yllättänyt alkukauden vakuuttavilla esityksillään.

JÄÄKIEKKO HIFK kaatoi keskiviikkona KooKoon SM-liigassa maalein 3-2. HIFK:n hahmoksi nousi tulikuumassa iskussa oleva hyökkääjä Teemu Turunen, joka nakutti tehot 1+1.

Turunen ja HIFK saivat tehdä täyden päivätyön voiton eteen. KooKoo oli juuri niin laadukas kuin siitä on puhuttu.

– Tiukka ja vähämaalinen peli. Tiesimme kyllä, että KooKoo on pelannut hyvin. He antavat tiukasti painetta. Siihen meidän oli tarkoitus vastata, mutta ei ollut meiltä ihan ehkä paras peli. Ei oltu tänään ihan parhaimmalla mahdollisella jalalla liikkeellä, mutta onneksi tuli kuitenkin voitto, Turunen summasi ottelun jälkeen.

HIFK ja KooKoo ovat pelanneet tällä kaudella kaksi kertaa vastakkain ja molemmat ottelut ovat olleet tasaisia. Lokakuun alun pelissä Kouvolassa KooKoo oli piirun verran parempi laadukkaan puolustuspelin ansiosta, mutta nyt IFK löysi sen puolustuksesta sopivasti aukkoja.

– Kyllä sieltä jotain löytyi. Onneksi pomppi tuossa lopussa. KooKoo on kyllä pirun laadukas joukkue, Turunen kehui.

HIFK liitää nyt kolmen voiton putkessa. Alkukauden maalintekovaikeudet ovat jääneet taakse. Nyt joukkue onnistuu paikoistaan ja joskus näyttää, että onnikin on myötä.

– Pelasimme jo alkukaudesta hyvin, mutta silloin ei meinannut maaleja tulla millään. Nyt on sitten onneksi hanat auennut. Saamme laajalla rintamalla onnistumisia ja se on aina hyvä juttu, Turunen allekirjoitti.

Turunen nousi keskiviikon kierroksella jo pistepörssin kärjen tuntumaan. Turunen on tällä hetkellä SM-liigan kuumimpia pelaajia. Turusen saldo näyttää tämän kauden osalta jo lukemia 8+12=20.

– Alku oli vähän hankala, mutta nyt olen hiljalleen parantanut. Tänään ei ollut kyllä itseltäni mikään paras peli. Onneksi nyt vähän pomppi sitten. Alkukaudesta en meinannut saada oikein paikkojaan, mutta nyt niitä on ruvennut tulemaan. Onneksi on uponnut.

Turusen kova vire on huomioitu myös Leijonien johtoryhmässä. Turunen valittiin Leijonien Karjala-turnauksen joukkueeseen loukkaantuneen HIFK-hyökkääjä Jere Sallisen tilalle. Turusesta on hyvää vauhtia kasvamassa EHT-turnausten vakiokasvo.

– Se on totta kai hieno homma. Se on ollut pikkupojasta lähtien unelma ja kun viime kaudella sinne jo pääsin, niin totta kai oli tavoitteena, että sinne pääsisi jatkossakin, Turunen sanoi.

Kouvolan KooKoolle ei ennustettu kovin ruusuista jääkiekon Liiga-kautta etukäteen, mutta päävalmentaja Jussi Ahokkaan ryhmä on yllättänyt kaikki.

KooKoo haastoi erinomaisesti HIFK:n keskiviikkona, vaikka kotijoukkue ottikin voiton. KooKoo on hyvin valmennettu ryhmä, joka on hyvä sekoitus kaikkia modernin jääkiekon parhaita puolia. Jussi Ahokas tiedettiin laatuvalmentajaksi ja hän onkin laittanut Kouvolassa tuulemaan.

– Olemme muuttaneet käytännössä ihan kaiken, mitä täällä on aiemmin ollut. Se vie tietysti oman aikansa, mutta sitten tuli kyllä hyvä pätkä tuohon. Pelasimme todella hyviä pelejä 8-9 putkeen. Tänään emme olleet kuitenkaan ihan siellä ytimessä, eikä ihan parasta saatu esiin, Ahokas sanoi ottelun jälkeen.

– Kokonaisuutena joukkue uhrautuu ja pelaa tiiviisti. Pystymme tuottamaan myös maalipaikkoja. Viimeistely on edelleen haaste, mitä pitää parantaa, Ahokas mietti.

KooKoon pelissä etenkin puolustuspelaaminen toimii tällä hetkellä erinomaisesti. HIFK:n keskiviikkona iskemä kolme häkkiä on enemmänkin poikkeus kuin sääntö KooKoon tekemisessä tällä kaudella.

– Moraali puolustamiseen on ollut hyvällä tasolla. Erikoistilanteet ovat olleet myös hyvällä tasolla. Istuimme tänään kyllä liikaa boksissa. Sanotaan näin, että olemme ihan tyytyväisiä, mutta koko ajan pitää pelin parantua ja sitten taas tähän päivään ei voi olla tyytyväinen, Ahokas summasi.

KooKoo on SM-liigassa komeasti seitsemäntenä. HIFK paineli keskiviikkona ohi kuudenneksi, mutta se ei himmennä kouvolalaisten komeaa alkukautta tippaakaan

Kärpät nousi Liigan sarjataulukon kärkeen voitettuaan sarjakolmosen Lukon 4-2. Kärpät ja sarjakakkonen Tappara ovat tasapisteissä.

TPS:n surkeus taas jatkui Turussa joukkueen hävittyä voittolaukauskisan jälkeen Jukureille 2-3. TPS ei ole tällä kaudella voittanut yhtään kotiotteluaan.

Haastattelut Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Jääkiekon homokeskustelu käy kuumana – ”Suuri yleisö voi pelottaa näitä nuoria”

Kommentoi Facebookissa