HIFK:n voittoputki jatkuu – Lukon sarjajohto kasvoi silti

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

Lukko johtaa SM-liigaa kymmenen pisteen erolla voittoputkessa olevaan HIFK:hon.

JÄÄKIEKKO HIFK jyrää SM-liigassa vahvassa vireessä kohti pudotuspelejä. HIFK:n voittoputki venyi lauantaina jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun se voitti lauantaina Ässät 4-3-lukemin jatkoajalla.

HIFK jatkaa sarjassa toisena kymmenen pistettä kärkijoukkue Lukon takana. Myös Lukko voitti lauantaina, kun se kaatoi Sportin 5-2. Lukko kasvatti sarjajohtoaan yhdellä pisteellä.

Sarjajumbo JYP järjesti ison paukun ja haki täydet pisteet TPS:ltä 3-1-voitolla. TPS hallitsi selvästi ottelua, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnatkin: TPS:n Karri Rämö torjui koko ottelussa vain 13 kertaa, kun taas JYPin Markus Ruusu joutui torjumaan 21 kertaa.

JYP on voittanut nyt jo kolme ottelua putkeen, mutta jatkaa silti sarjassa viimeisenä. TPS putosi lauantaina Kärppien taakse neljänneksi.

Kouvolassa Kärppien kova vire sai jatkoa, kun oululaiset kaatoivat KooKoon 3-2. Kärpät on ollut kovassa iskussa viime ajat. Lauantain voitto oli sille jo neljäs peräkkäinen ja se nousi tässä vaiheessa jo kolmanneksi sarjassa.

Ilves ja Tappara nappasivat jatkoaikavoitot. Tappara kaatoi Tampereella SaiPan 2-1 ja Ilves kaatoi Hämeenlinnassa HPK:n.

HPK:n neljän voiton putki tuli samalla päätökseensä. Ilves katkaisi puolestaan kahden ottelun tappioputkensa.

Mikkelin Jukureiden synkkä putki sai jatkoa lauantaina, kun KalPa kävi hakemassa Mikkelistä täyden pistepotin 3-0-voitolla. Jukurit on hävinnyt nyt jo yhdeksän ottelua putkeen. KalPa palasi puolestaan yhden tappion jälkeen takaisin voittokantaan.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: TPS taipui Lukolle – Raimo Helminen oli tyytyväinen poikien esitykseen

Kommentoi Facebookissa