Hiljaisuuden äärellä – observatorion valokuvanäyttely avaa näkymiä avaruuden eri ulottuvuuksiin

Tero Marinin valokuvat avaavat meille avaruuden sekä ympäröivän luonnon komeuden.

Tero Marinin valokuvat avaavat meille avaruuden sekä ympäröivän luonnon komeuden. (Kuva Tero Marin)

Tero Marinin valokuvat on otettu pääosin hämärän ja pimeän aikaan.

NÄYTTELY Pimeä laskeutuu, ja ensimmäiset tähdet kimmeltävät yötaivaalla. Kameraan tallentuu ääneti vuosituhansien ajan avaruudessa matkannutta valoa. Yölliset kuvat avaavat meille avaruuden sekä ympäröivän luonnon komeuden.

Miten valaisevat yöpilvet kiemurtelevat maiseman yllä? Tunnistatko yötaivaan kirkkaimman tähden, Siriuksen? Miten erottuvat tähtikuviot keinotekoisen valon ulottumattomissa? Huomaatko maisemissa ihmisen vaikutuksen, valosaasteen?

Porvoolainen Tero Marin valokuvaa enimmäkseen yö- ja maisemavalokuvia omalla kotiseudullaan. Valokuvissaan Marin käsittelee usein hiljaisuuden teemaa. Hänen kuvansa on pääosin otettu hämärän ja pimeän aikaan, jolloin yöllinen taivas avaa meille näkymiä avaruuden eri ulottuvuuksiin.

Helsingin observatorion näyttely sisältää 22 valokuvaa, joihin on tallentunut Linnunrataa, omaa Aurinkokuntaamme, revontulia sekä paljon muita yötaivaan ja luonnon yksityiskohtia. Hiljaisuuden äärellä -näyttelyn valokuvat Marin on kuvannut viimeisen kolmen vuoden aikana ja näyttelyn tuorein kuva on helmikuulta 2018.

Tero Marin on koulutukseltaan taiteen maisteri, ja hän työskentelee digitaalisen viestinnän lehtorina Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Marin on pitänyt useita valokuvanäyttelyitä kotikaupungissaan. Hänen valokuviaan on julkaistu muun muassa Tähdet ja avaruus -lehdessä.

  • Tero Marinin yökuvia Helsingin observatoriolla 22.3. ̶ 30.9.2018

Kommentoi Facebookissa